Формирано Координационо тијело за припрему туристичке сезоне: Обиласци терена сваке седмице

У циљу припреме туристичке сезоне, представници Општине Херцег Нови и јавних комуналних предузећа обишли су данас трасу од краја Игала гдје се тренутно изводе радови на реконструкцији Шеталишта Пет Даница до Виле Галеб, након чега је услиједио и обилазак Осјечке улице у којој ће наредних дана почети реконструкција, а потом и улице 29. децембра гдје ће асфалтирање почети сјутра.

 Са потпредсједником Општине, Милошем Коњевићем данас су били представници и начелници општинских служби и секретаријата: секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, директор „Комунално стамбеног“ предузећа Борис Сеферовић, директор „Чистоће“ Александар Шкобаљ, начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић и начелник Комуналне полиције Борислав Обрадовић.

Током обиласка терена, констатовано је да је у наредном периоду потребно посветити посебну пажњу уређењу приватних угоститељских објеката, као и уклањању отпада са приватних површина који наружује слику града, а за шта ће надлежне инспекције издати налоге одговорним лицима.

Према ријечима Коњевића, Координационо тијело за припрему туристичке сезоне, које чине представници локалне самоуправе, јавних комуналних предузећа и установа чији је оснивач Општина и ЈП “Морско добро”, одржало је у овој години два састанка, а сваке наредне седмице услиједиће обиласци дијелова града, насеља и шеталишта. Он је истакао и да ће овог љета посебна пажња бити посвећена проблематици нелегалних привремених објеката, чистоће и саобраћаја на шеталишту.

 Једна од локација обиласка био је и плато испред хотела „Игало“, гдје ће у оквиру предстојећег 54. Празника мимозе бити одржани концерти отварања и затварања, на којима ће наступити Марија Шерифовић и Тони Цетински.

Представници Општине и установа чији је оснивач локална самоуправа обишли су и улицу 29. децембра, у којој су данас обављени припремни радови за асфалтирање које ће почети сјутра. Обишли су и Осјечку улицу која ће наредних дана бити реконструисана.

1 COMMENT

  1. Evo neka obiđu i danas. Od jutros kamion privatni u Baošićima odlaže zemlju i šut na divljoj deponiji u zaleđu Baošića i Đenovića…nema inspekcije…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here