Успјешно завршен пројекат „Град по мјери дјетета“

Маштовит, креативан и едукативан пројекат „Wonder – Child frinedly destinations“,чији је циљ прилагођавање туристичке понуде најмлађима, херцегновска Туристичка организација је успјешно завршила, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре која је осмишљена да буде „жива слика Херцег Новог“.  Учествовали су најмлађи чланови Удружења Машкаре, мале мажоретке из ансамбла Градске музике, КУД Слога, матуранти гимназије и млади глумци Херцегновског позоришта.

Овај пројекат је удружио различите субјекте града, па је Херцег Нови  добио реконструисано игралиште у парку Светог Леoполда Мандића, организоване су феште за дјецу, направљен је први водич који кроз апликације и игре учи дјецу о знаменитостима града и промо материјал, а као круна потписан је меморандум  о сарадњи Child frinedly дестинација. Како је најaвила пројект менаџерка Тонка Томашевић ускоро ће бити доступан и сајт који ради партнерска организација из Италије.

-Овај пројекат је најзначајнији што и данашњи догађај воде дјеца и млади и надам се да ће ово можда постати пракса, не само за овакву врсту догађаја, већ и друге сфере друштвеног живота у нашем граду, казала је Томашевић.

У програму поводом реконструкције игралишта у градском парку, учествовали су корисници Дневног центра. Заједно са дјецом и младима и васпитачима осмислили су плакат за овај догађај, казала је директорица Драгица Косић.

-То је  за нас био један велики искорак. Били је доста стреса како ће се наши корисници понашати јер је догађај окупио велики број дјеце, али све је протекло сјајно, подсјетила је Косић.

Предсједник Скупштине општине Иван Отовић потписао је у италијанском граду Ћервија Меморандум о сарадњи са Child frinedly дестинацијама, чиме је отворена могућност сарадње са европским градовима који имају доста искуства на развијању овакве понуде.

-То ће нама послужити како би на бољи и одрживији начин конципирали будући развој града као Child frinedly дестинације. Ми ћемо се посветити том циљу и надам се да ће резултати бити постигнути.

Пројекат „Wonder – Child frinedly destinations“ реализoван је у оквиру другог позива Јадранско-јонског транснационалног програма. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here