Вектра Бока на дневном реду СО Херцег Нови

Предсједник Скупштине Иван Отовић заказао је за 8. фебруар XII редовну сједницу локалног парламента. Између осталог на дневном реду је и информација о статусу предузећа Вектра Бока.

Према ријечима предсједника НВО „Бивши радници Вектра Боке“ Ђорђа Рајака  тражиће да се ријеши њихов статус.

-Надамо се да је ово прави пут да ријешимо наш статус и да ће се  направити неки помак. Потребно је покренути иницијативу да нас преузме држава и захтијева раскид приватизационог уговора, да би се заштитло друштво и држава и радници дођу до својих права, казао је Рајак.

Ђорђе Рајак, предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке

Рајак очекује да их одборници подрже и да иницијатива о раскиду уговора крене из локалног парламента.

– Мислимо да је ово прави пут да више не би ишли од кабинета предсједника до Владе. Након локалног парламента очекујемо да се о томе расправља на Влади и Савјету за приватизацију, казао је Рајак.

Подсјећамо, бивши радници Вектра Боке више пута исказали су незадовољство радом државних институција и затражили остварење својих права.

Вектра Бока радницима је дужна по Плану реорганизације дио четврте рате у износу од око 100 хиљада еура, али и уплату за доприносе. Управа прихода и царина покренула је стечајни поступак у том предузећу због дуга који је премашио 1, 5 милиона еура.

1 COMMENT

  1. A gdje nestadose otpremnina o kojima Rajak godinama prica, znaci sve je bila laz, i odakle on radnik Vektre kada odavno neradi, kakav status sada spominje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here