Пролонгирано отварaње друге фазе Института до 6. фебруара

Институт Др "Симо Милошевић" Игало

Друга фаза Института „Др Симо Милошевић” није отворена данас, како је планирано, јер квар на топлотној пумпи број 1, која је круцијална за гријање просторија, није отклоњен.

Институт ће прве фондовске пацијенте примити сљедећег понедјељка, 6. фебруара, по новим, увећаним цијенама, на које је Влада Црне Горе дала сагласност, казао је за РТХН вд директора Саво Марић.

– Нажалост, планове за отварање морали смо пролонгирати за седам дана. Пумпа број 1, која нам је веома важна за гријање просторија и читавог ентеријера се покварила, а нисмо успјели да отклонимо квар на вријеме, да би смо могли обезбједити гријање и адекватно загријати просторије – наводи он.

Др Саво Марић, в.д. директора Института „Др Симо Милошвеић“

Пацијенти који у Институт долазе посредством Фонда за здравствено осигурање су на вријеме обавијештени да је отварање помјерено, информише др Марић, а од ове године Институт ће те услуге наплаћивати по новим увећаним цијенама.

– Идућег понедељка очекујемо већи број пријема, због тога што ће пацијенти, који су заказани за 6. фебруара доћи редовно по позиву, а ови за данас, пролонгирани су за седам дана. Послали смо предлог према Фонду здравства,  мислим да је коректан, с обзиром да нисмо мијењали цијене од 2009. године. Обавијестио сам директора Фонда, др Вука Кадића, али не зависи само од њега већ и од Владе, која треба то да прихвати. Имамо усмену сагласност и премијера и министра да цијене повећамо, мислим да са те стране неће бити проблем. Фактуре за ову годину ићи ће по новим цијенама – прича др Марић.

Институт Игало је тема гостовања др Марића у емисији „Наглас“ на јавном сервису, гдје ће бити пристутан и представник министарства здравља.

– Надам се да ћемо и ми из Института, а и шира јавност, добити неке нове информације. Имамо увјеравања да се ради све да се спријечи стечај и помогне Институту, али још ништа конкретно немамо, а надам се да ћемо већ данас нешто добити – казао је др Марић.

Запосленима у Институту претходне седмице исплаћене су новембарске зараде, децембарску плату и авансну уплату Фонда здравства у износу од 1,2 милиона еура још увијек чекају, док је рачун установе у блокади.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here