Зима 2023: Сервисне информације

Промјењиво облачно, у јужним предјелима са дужим сунчаним интервалима. На сјеверу ујутру умјерен до јак мраз, а могућа је и магла или повећана ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен промјењивог смјера, током јутра на крајњем југоистоку умјерен до појачан сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 12 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се углавном по сувим коловозима, изузетак су поједине дионице у вишим предјелима гдје возаче очекују влажни коловози, а због ниских температура има и поледице. Могућа је појава одрона па је неопходан додатни опрез на дионицама које воде дуж ријечних токова, клисура и усјека. Савјетује се опезна вожња прилагођена временским и условима на путу. Тунел Врмац је затворен за саобраћај од данас до 14. фебруара због радова на санацији канализационог колектора, а може се користити алтернативни путни правац Котор-Тројица-Радановићи. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се шест саобраћајних незгода у којима су четири особе задобиле лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25, 15:15 и у 20:00 сати. Два лета су за Истанбул, а по један за Љубљану, Атину, Беч и за Лондон. Из Тивта данас само два лета „Аir Serbia“ за Београд у 8:00 и у 15:20.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 25 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 7:50. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца, „Viena tour“ из Модриче и „Јадран експрес“ из Београда, а следеће очекују „Божур“ и „Ленс“ из Суботице, па „Blue line“ из Новог сада. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here