Антонија Радовић вицешампионка Црне Горе до 12 година

Фото: Шаховски клуб Херцег Нови

Чланица Шаховског клуба „Херцег Нови 1949“ Антонија Радовић вицешампинка је државе у конкуренцији до 12 година. Талентована Новљанка је освојила пет поена из девет одиграних кола и освојила сребрну медаљу на Пионирском првенству Црне Горе које је одиграно у Подгорици у организацији Шаховског Савеза Црне Горе.

-У конкуренцији играчица до 12 година прво мјесто освојила је Неда Шљивић члан Шаховског клуба „ОСС“ из Пљеваља са пет и по поена, друго Антонија Радовић са пет освојених поена, а треће Јана Шћекић члан Шаховског клуба „7. Октобар“ из Подгорице такође са 5 освојених поена, али нешто слабијим бухолцем. У укупном збиру бриљирала је талентована Софија Миловић, члан Шаховског клуба „Електропривреда“ из Никшића која је освојила 8 поена и тиме понијела епитет укупног побједника такмичења. Антонија Радовић у укупном збиру заузела 9 мјесто у конкуренцији од 22 такмичара, саопштено је из Шаховског клуба Херцег Нови 1949.

Поред талентованог Михаила Пушаре, Херцег Нови добио је још једног талента.

-Ово је велики успјех за херцегновски шах и потврда да се у школи шаха „Обрад Манојловић“, коју води најстарији члан клуба мајсторски кандидат Вукоман Церовић, вриједно ради, саопштено је из херегновког клуба.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here