Нове редовне услуге у Дому здравља Херцег Нови

Дом здравља Херцег Нови

У херцегновском Дому здравља сада су грађанима редовно на услузи хирург и неуролог.  Како за РТХН прича вд директор, Алекса Ђекић, због проблема у којима се налази Болница Мељине, редовне услуге хирурга и неуролога побољшаће здравствену заштиту грађана.

– Хируршка амбуланта радиће пет дана у седмици, па та услуга неће бити лимитирана само на два дана, а водиће је др Ненад Секулић. Неуролог ће радити два дана у Дому здравља, уторком и четвртком, тако да грађани сада, преко изабраног љекара могу заказати преглед и код неуролога – наводи он.

Алекса Ђекић, вд директора Дома здравља Херцег Нови

У Дому здравља, како истиче Ђекић, нашли су начина да ријеше проблеме недостајућег кадра, каква је до сада била ситуација са љекаром интерне медицине.

– Тај проблем смо ријешили ангажовањем спољног сарадника, односно интернисте са стране, тако да ће грађани имати услугу везану за интернистичке прегледе – казао је он.

 Уз додатно медицинско особље, пацијентима херцегновског Дома здравља на услузи је и нови фотокопир апарат, како би олакшали прибављање документације за Фонд здравства, а новац од фотокопирања ићи ће у добротворне сврхе.

– Примјетили смо да људи, који имају потребу да предају документацију за путне трошкове,неку од комисија, што је углавном папирологија која се копира, морају да издвајају вријеме и иду у оближње књижаре за то. Покушали смо да будемо практичнији – објашњава он.

Сваком грађанину коме затреба нешто од медицинске документације, службеница запослена у кол центру имаће обавезу да помогне око тог посла.

Нова услуга, закључује Ђекић, имаће двоструку корист. С једне стране, олакшаће услуге пацијентима, док ће, с друге, ова здравствена установа пружити финансијску помоћ онима којима је и најпотребнија.

2 COMMENTS

 1. „Сада су грађанима редовно на услузи хирург и неуролог“…..
  … „редовне услуге хирурга и неурохирурга побољшаће здравствену заштиту грађана“…..
  Laik sam, ali znam da su neurolog i neurohirug dvije različite struke.
  Ko od njih dvoje treba da ubuduće pruža usluge građanima HN?

 2. Drago mi je da je nova uprava Doma zdravlja uvažila moju svojevremenu kritiku nesposjedovanja fotokopir apararta, a koju je bio objavio Radio HN.
  Obzirom da će se ta usluga naplaćivati, nameće se i pitanje usitnjavanja novca.
  „Сваком грађанину коме затреба нешто од медицинске документације, службеница запослена у кол центру имаће обавезу да помогне око тог посла.“
  Da li to podrazumijeva i usitnjavanje novca?
  Mogu zamisliti da osamdesetogodišnjoj osobi, koja je zbog zdravstvanih tegoba došla na liječenje, nije svejedno da li će po zimskom nevremenu ili ljetnjoj vrućini morati obijati pragove okolnih prodavnica da bi usitnila novac.
  Skeptičan sam u neki iznenadni izliv ljubaznosti i uljudnosti osoblja Doma zdravlja. To genetski nije urođeno ovom narodu. Vuk mijenja dlaku …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here