На путевима у залеђу Херцег Новог обавезна зимска опрема

Комуналне службе ангажоване су на одржавању путева у залеђу Херцег Новог. Путеви су проходни, али је неопходна опрезна вожња због снијега и леда. Обавезна је зимска опрема. Савјетују грађане да не крећу, без потребе у залеђе Херцег Новог, према Ублима и Врбању.

 Радници на одржавању путева улажу велике напоре да очисте локалне саобраћајнице Камено – Убли и Петијевићи – Крушевице – Врбањ и прилазе кућама учине проходним, међутим, снијег који константно пада, вјетар и ниска температура ваздуха, значајно отежавају ситуацију.

Према ријечима в.д. начелника Службе комуналне полиције Борислава Обрадовића, дежурне екипе у сарадњи са кооперантима су нон стоп на терену. Препоручује возачима обавезну зимску опрему:

– Дошло је до сњежних  наноса, тако да се кретање према Ублима и Врбању одвијало отежано. Током викенда је била велика гужва због одласка бројних љубитеља планине и снијега према Врбању, што је отежало рад зимским службама. Било је и несавјесних возача, који су пошли на планину са возилима са љетним гумама и без прописане зимске опреме. И то смо превазишли, све је проходно. Апелујем да се води рачуна када се креће у виша подручја, и да одложе одлазак на Орјен, док не буде безбједно за све. У планинским предјелима пада снијег и требало би да  сачекају боље временске прилике, а не да изласком на терен, отежавају посао службама које чисте саобраћајнице, позвао је Обрадовић.   

За в.д. директорицу Агенције за развој и заштиту Орјена Бојану Вуковић, коначно је пао дугоочекивани снијег.  

– Према најсвјежијим информацијама у залеђу Херцег Новог пало је око 30 центиметара снијега. Чистачи су на терену и дан и ноћ. Дионица је покривена од Петијевића до Авантуристичког парка на Врбању. Апелујем на грађена, да ако немају зимску опрему да не крећу и да се прије поласка информишу о стању на путевима. Тренутно није залеђено. Јуче је исто било проходно, али су неспретни возачи ометали чистаче снијега. У једном моменту је био и забрањен саобраћај према Врбању, због саобраћајног колапса који се десио усљед гужве, са возилима која нису имала адекватну опрему.

Радници Чистоће редовно одвозе комунални отпад на градску депонију Тисове греде на Ублима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here