Стигао Фронтексов хеликоптер; лоше вријеме и даље отежава потрагу за несталим дјечаком

Шести је дан потраге за 13-огодишњим Н.В. којег је 17. јануара увече, код хотела „Плажа“ повукао талас у море. Због појачаног вјетра, подизања мора и смањене видљивости усљед ниске облачности и пљускова, јуче је прекинута потрага у мору, док на копну даноноћно траје. У потрагу се око 10:00 сати укључио Фронтексов хеликоптер.

Како је за РТХН казао командир Службе заштите и спашавања Златко Ћировић, потрага на копну је константна, а из ваздуха и у мору зависи од временских услова, који никако да се побољшају.

-Јутрос смо наставили претрагу терена од Њивица обалом према Мељинама. Због лошег времена хеликоптер Војске Црне Горе ни данас неће моћи да се укључи у потрагу, а опет је стигао специјализовани Фронтексов хеликоптер. Рониоци Регионалног центра Бијела су у приправности на обали и чекају да се море мало смири, јер су таласи огромни, казао је Ћировић.

Рониоци су јуче уложили максималне напоре, иако је видљивост била минимална, а ваздухопловство није могло да учествује због лоших метео услова, казао је за РТХН помоћник директора Управе поморске сигурности Жарко Лукшић.

-Скутерима и чамцем Рибарске инспекције са 3D сонаром претраживан је акваторијум од Рта Кобила, преко Њивица и Шквера до Мељина. Хеликоптер Војске Црне Горе је спреман да полети, чим то временски услови дозволе, као и Фронтексов из Италије и Хрватске, тако да ћемо комбиновати потрагу и са мора и са копна, а укључићемо и додатне снаге, чим се вријеме стабилизује, казао је Лукшић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here