Комуналци санирају посљедице олујног вјетра, који је рушио стабла, ограде, мобилијар

Киша праћена олујним вјетром проузроковали су оштећења на објектима, путној и комуналној инфраструктури. Срушено је дрво у порти Цркве Св. Преображења у Игалу, вјетар је носио тенде, ограде, пијесак, грађевински отпад, те стварао ковитлаце и наносе приликом јаких удара. Комуналне екипе су на терену и отклањају посљедице невремена, које је оставило трагове на више мјеста.  

Према ријечима помоћника директора Комунално – стамбеног предузећа Младена Ростовић, највише проблема је било на подручју Мељина и Старе Бање у Игалу, као и у другим дијеловима града.

– Морали смо да интервенишемо на кружном току у Мељинама, јер се табла са новогодишњом декорацијом обрушила на саобраћајницу. Уклонили су и оборена стабла код тунела у Мељинама и у порти цркве у Игалу. Огроман чемпрес је пао преко пролаза између стадиона Игало и порте Цркве.

Екипе раде на санацији оштећења. И даље су у приправности и у координацији са осталим комуналним службама и предузећима:

– Према најавама јаки удари вјетра биће настављени данас и током ноћи. Подигли смо ниво приправности у сарадњи са Секретаријатом за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови, казао је Ростовић.

Припадници Службе заштите и спасавања, радници Чистоће и других предузећа ангажовани су, такође, на санацији посљедица невремена, као и обезбјеђењу нормалног функционисања комуналне и друге инфраструктуре на подручју Општине Херцег Нови.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here