ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА КРЕИРАЛА ПРОМО ФЛАЈЕРЕ И КАРТУ ЗАЛЕЂА

У оквиру пројекта “Бициклистичке руте за унапређење природне и културне баштине Херцеговине и Црне Горе – „CYCLING RURAL”, на којем је партнер Туристичка организација Херцег Нови, а који је одобрен у другом позиву билатерале Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020, урађени су промо флајер и карта херцегновског залеђа са стазама погодним за планински бициклизам.

Обиљежене су културне, природне и друге атракције дуж главне МБ трасе “Salty анд sweet” као и бочних стаза “Boka Bay Viеw” и “Rocks and Trees“. МБ траса “Salty and sweet” почиње испод зидина Старог града, и протеже се до Орјенске локве, највеће водене површине на Орјену. Обзиром да се са великог броја споредних траса (кроз село Камено и Лазаревиће) пружа отворен поглед на залив, те стазе носе назив “Boka Bay View”. Такође, трасе преко Врбања, које воде до Вучјег дола и Жуковице, припадају траси “Rocks and Trees“  обзиром да дијелом пролазе кроз шумовити предио и да се неколико локација пружа поглед на сурови орјенски крш.

Промо флајер урађен је двојезично, на нашем и енглеском језику, а осим МТБ карте доноси и низ атрактивних слика са Орјена и из залеђа. Фотографије су испраћене причама о занимљивостима овог краја, па се може сазнати које је године први бициклиста изашао на Орјенску локву, када је принц Рудолф Хабзбург посјетио Орјен, по чему су препознатљиви село Жлијеби и Камено, гдје се налази авантуристички парк Врбањ, по чему је јединствен Вјетрени млин у Крушевицама, када је на Орјену “откривена” муника, али и многе друге занимљиве информације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here