Ускоро поклон ваучери Паркинг сервиса за пензионере и родитеље беба

Пензионери, као и родитељи мале дјеце, узраста до годину, имаће одређене погодности када је ријеч о паркирању у градским зонама.

Како је за РТХН казао директор Паркинг сервиса Миладин Видаковић, они ће имати право на 100 сати бесплатног паркирања у све три зоне.  

-Паркинг сервис је у 2023. години посебан акценат и пажњу ставио на кетегорију пензионера и родитеља са малом дјецом до годину дана. То је акција која креће званично од самог усвајања плана прије неколико дана, и већ смо почели са медијском кампањом преко радија и телевизије да би људе упознали са процедуром и временом трајања прикупљања захтјева за издавање бесплатних поклон ваучера пензионерима и родитељима са малом дјецом до годину дана, који ће имати право да искористе 100 сати бесплатног паркирања у 2023. години.

Видаковић појашњава да је процедура за добијање поклон ваучера за паркирање једноставна.

-Захтјеве ћемо прикупљати од 9. јануара до 10. фебруара, а послије тога ће свако појединачно бити обавјештен када да дође да преузме 100 карата које важе у зонском паркирању у свим зонама: жутој, плавој и црвеној. Треба донијети лична документа, саобраћајну дозволу која треба да гласи на име подносиоца захтјева, за пензионере потврду из Фонда ПИО да је корисник пензије, а за родитеље извод из матичне књиге рођених за дјете у том периоду до годину дана.

Током туристичке сезоне поново ће увести љубичасту зону, која ће бити и проширена. У такозваној VIP зони неће бити могуће паркирање са овим ваучерима, као ни са повлашћеним и претплатним картама.

-Љубичаста зона ће обухватити строги центар града. Ту сматрамо да морамо изузети све категорије обухваћене неким видом повољности и претплате, не само пензионере и родитеље са малом дјецом, него и остале, због тога што морамо да обезбједимо паркинг простор за посјетиоце Старог града, односно туристе. То се прошле године показало као добар потез и само ћемо наставити и проширити неким улицама, као што је Десете херцеговачке бригаде од Аутобуске станице до пијаце, двадесетак паркинг мјеста код Градске музике на Карачи, Партизански пут на иницијативу самих суграђана који гравитирају ту, и као и прошле године зона од бутика “Јасмил” до “Ловћен осигурања”. Увођењем и проширењем љубичасте зоне ћемо покушати да растеретимо мирујући саобраћај, а један од начина управљања је цијена која ће диктирати услове. У току та четири мјасеца се неће моћи користити неке веће повољности, а ван сезоне ће слободно моћи да користе сва општа паркиралишта у граду, казао је Видаковић.

Ово је само једна од планираних активности којима у Паркинг сервису желе да врате дио средстава граду и грађанима, што ће наставити да чине кроз неке врсте донација и спонзорстава, а планирају и едукативне кампање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here