Прослављена Дјечија Нова година која је окупила и обрадовала на стотине малишана

Осмјеси, пјесма, плес, загрљаји и лијепе жеље на стотине малишана одјекнули су данас Херцег Новим. Дјечијом Новом годином испраћена је ова и најављена весела, срећна и успјешна наступајућа 2023. година, саопштено је из Службе за информисање Општине Херцег Нови.

На тргу испред зграде Општине наступило је више од 400 дјеце из Херцег Новог – хорови све четири основне школе, полазници вртића „Наша радост“, ђаци Музичке школе, мале мажореткеГрадске музике Херцег Нови, мажорет клуб „Лили“, Дјечији хор „Цвркутићи“.

Одушевљење окупљених изазвало је дружење са Дједа Мразом, који је слетио на зграду Општине и потом се спустио како би поздравио малишане. У возић су се са дјецом ухватили вилењаци, једнорог, Меда Падингтон, Талкинг Анђела, а радозналост су изазвали насмијани пајаци на штулама.

Организована је радионица израде украса, којима су дјеца окитила јелку, као и караоке, осликавање лица, те хуманитарни базар на којем су продаване дјечије рукотворине, а сва на тај начин прикупљена средства биће усмјерена за набавку дидактичких помагала за школе или у хуманитарне сврхе, у складу са процјеном управа школа.

– Задовољни смо, јер као што видите ђеца су раздрагана, весела, доста родитеља, доста Новљана је данас дошло, казала је секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови, Ана Замбелић Пиштало.

Херцег Нови је ове године током празничних дана одлучио да посебну пажњу посвети дјеци, објаснила је Замбелић Пиштало, и истакла да су настојали да у програм Дјечије Нове године укључе што већи број најмлађих суграђанки и суграђана, па је у данашњем програму учествовало њих преко 400.

– Ја се надам да ћемо наредне године овај програм у концептуалном смислу још надоградити, тако да Дјечија Нова година постане традиционална, рекла је Замбелић Пиштало и упутила ријечи захвалности свима који су учествовали у реализацији догађаја.

Kако би број програма намијењених дјеци и младима био што већи у наредној години, Општина Херцег Нови је повећала буџете намијењене за организацију културних манифестација и реализацију пројеката из омладинске политике, истакла је секретарка за културу и образовање.

-Трудићемо се, да у склопу стратешког опредјељења да Херцег Нови буде град по мјери дјетета, осмислимо што више квалитетних програма који ће нас све ујединити и послати поруку, као што је данас шаљемо – да Херцег Нови јесте град по мјери дјетета, поручила је Замбелић Пиштало и пожељела да 2023. буде срећна година у којој ће нас пратити што више лијепих догађаја.

Посебну новогодишњу честитку упутио је Дјед Мраз:  

– Жеља ми је да сва дјеца буду здрава, да буду добра и срећна, да се што више друже – што мање компјутера и телефона, а више ндружења и осмијеха. Родитељима бих пожелио да више буду са дјецом, а свима на свијету желим срећну Нову годину и све најбоље, пуно среће и здравља.

Дјечију Нову годину организовао је Секретаријат за културу и образовање, под покровитељством Општине Херцег Нови, а уз помоћ НВО „Машкаре“.

Позиву за учешће и сарадњу одазвале су се новске основне школе „Дашо Павичић“, „Милан Вуковић“, „Илија Kишић“ и „Орјенски батаљон“, вртић „Наша радост“, „Музичка школа“, Дјечији хор „Цвркутући“, Градска музика и мажоретке и Мажорет клуб „Лили“.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here