Зима 2022: Сервисне информације

Промјењиво до претежно облачно, понегдје са кишом, начешће слабом. Током дана су могући сунчани периоди, углавном на крајњем сјеверу земље. Ујутру мјестимично са маглом, која се на сјеверу по котлинама понегдје може задржати дуже током пријеподнева. Вјетар слаб до умјерен и промјењив, у сјеверним предјелима мјестимично појачан, југозападни. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 15 степени.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи и данас од 8:00 до 16:00 сати струју неће имати насеља Тијесни кланац и Кулиновићи у Мојдежу.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Ради несметаног и безбједног одвијања програма Дјечје Нове године, на платоу испред зграде Општине Херцег Нови, од 10:30 до 14:30 ће бити забрањен саобраћај за сва возила Његошевом улицом, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до Градске кафане.

АУТО МОТО САВЕЗ
На путевима у земљи саобраћа се по мјестимично влажним коловозима, а видљивост је понегдје смањена по котлинама. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 23 саобраћајне незгоде у којима је пет особа задобило лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 10 летова, а половина је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 9:20, 15:15 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а остали су за Краков, Брисел и Љубљану. Из Тивта данас само три лета за Београд; „Аir Serbia“ у 8:00 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 10:25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују у 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос је у наш град први стигао „Божур“ из Београда, а за њим ће „Lalatović travel“ из Модриче, „Транс-југ“ из Београда, „Royal travel“ из Ниша, „Jadran line“ из Крагујевца, па „Јадран експрес“ и „Blue line“ из Новог Сада. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here