Приредбом заокружен пројекат Растимо културно – дјечији таленти као најљепша честитка

Приредбом исплетеном од пјесме, игре, глуме, па и изложбе рукотворина, чланови Дјечијег хора Цвркутићи и другари који су им се придружили на радионицама, озваничили су крај пројекта Растимо културно коју је организовала НВУ Културно-креативне радионице Кумбор под покровитељством Општине Херцег Нови и Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу. 

Дуже од сат, мали пјевачи, глумци и литерате показивали су своје умјеће и шта је оно што су учили на радионицама у претходна непуна три мјесеца. Радионице глуме водио је писац и глумац Дејан Ђоновић, креативном писању учила их је пјесникиња Соња Падров Тешановић, са наставницом и дипломираним сценографом Иваном Вукчевић осликавали су мурал, а са професорицом музичке умјетности Марином Дедић имали музичке радионице. Кристина Кишић их је, на WООD радионицама учила како да праве различите предмете и украсе, а сва дјела настала током дружења била су изложена у фоајеу Дворане Парк. Дјеца су уживала и у анимир радионици са Бојаном Говедарицом.

Након само четири године постојања дорасли су да направе већу приредбу у Дворани Парк, задовољно је казала Мирјана Ивовић из НВУ Културно креативне радионице Кумбор.

– Уживала сам, дјеца су стварно била дивна и надам се да је публика уживала. Хвала Општини Херцег Нови што нас је подржала и свима који су били са нама у овом пројекту и који су помогли да се организује приредба. Пројекат Растимо културно је садржао разноврсне радионице тако да смо жељели све то да прикажемо публици, да не буде само хорска пјесма већ да буде свега по мало и да свима буде занимљиво. Имамо пуно планова за 2023. годину, сада слиједе припреме за Празник мимозе и фестивале на којима желе да учествују наши мали солисти, а желимо да Херцег Новом вратимо Фестивал дјечије пјесме, казала је Ивовић.

Циљ је био анимирати дјецу на различите начине како би им било још занимљивије, казала је диригентица Лидија Ивановић која са задовољством истиче да је у хору сада 52 дјеце јер имају 34 нова члана..

–  Пројекат смо здушно одрадили Мирјана и ја у оквиру нашег НВУ. Жао ми је што је морао бити реализован у кратком периоду иначе би било још богатије и љепше. Надам се да се допало и публици и дјеци, а то је оно што је важно. Хвала дивним људима који су радили са дјецом на радионицама и научили их глуми, ритму, сликању, писању, изради предмета… Обећавам вам да је ово само почетак и да ћемо се потрудити да разрадимо овај пројекат у нешто много веће и што ће да траје. У хору је сада 52 дјеце, 34 су нова члана и ми имамо стално нове жеље, идеје, настављамо даље да се радујемо са дјецом, живимо са њима кроз пјесму и уљепшамо им дјетињство, казала је Ивановић.

За сценографију је била задужена наставница ликовне умјетности и дипломирани сценограф Ивана Вукчевић, која је на сцену донијела дах зимске бајке.

–  Зимска бајка најбоље иде уз приредбу Цвркутића. Скупљала сам грање у шуми, бирала материјале који се пресијавају на свјетлости, направила сам леденице… Новогодишњи празници нас све асоцирају на зиму али и топлину и радост коју доноси ово доба године. Заједно са дјецом, добијамо управо ту топлу атмосферу, казала је Вукчевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here