UFBB бајкери одушевили дјецу у Дневном центру

У сусрет празницима, чланови мото братства United free bikers brotherhood (UFBB) из Херцег Новог,  посјетили су дјецу у Дневном центру за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини.

Обучени као Дједа Мразеви, уручили су им новогодишње поклон пакетиће, а и за дјецу и мотористе, ово дружење је било испуњено посебним емоцијама.

Директорица Драгица Косић за РТХН каже да сваке године на њеном измаку људи чешће долазе у Дневни центар, доносећи дјеци поклоне, али да их је нарочито обрадовала данашња посјета.

-Ово је једна потпуно другачија посјета; долазак Дједа Мразова на моторима, што је код њих изазвало право одушевљење. Сваки долазак, свака посјета Дневном центру пуно значи за њихову социјализацију, и да наша локална заједница види како то изгледа, колико се трудимо, и на крају како смо прихваћени од друштва у којем живимо.

Уз захвалност свима који их подржавају, Косић је поручила да је свака помоћ и свака посјета Дневном центру добродошла.

-Дневни центар заиста има донација и подршке и других људи, и током године их је било доста. Ми желимо да се захвалимо бајкерима који су нас данас посјетили, посебно члану овог клуба, господину Славку Томићу, који је приликом прве посјете изразио жељу да нешто уради за нашу дјецу. Захваљујући донацији његове фирме ми смо дјецу прије неки дан водили на излет до Никшића и под Острог, у коме су заиста уживали, казала је Косић.

Братство уједињених слободних бајкера (UFBB) основано је у Херцег Новом, временом се проширило на екс-Ју простор и Европу, и сада окупља око 30 чланова. Предсједник Томислав Кукаљ каже да им је циљ да покажу да су мотористи људи добре воље који воле да помажу другима. 

-Расути смо на све стране, али овај број чланова који је овдје се дружи, покушавамо да учествујемо у свим акцијама наших колега бајкера и трудимо се да се нађемо гдје год се нешто дешава, да присуствујемо и да помажемо шта год треба. Главна мисија нам је дружење, комуникација, сигурност на путу, мото туризам и помоћ људима колико смо у могућности. 

Подсјетио је да редовно подржавају заједничку акцију свих клубова из Црне Горе „Мото Дједа Мразеви“, а сада су одлучили да самостално дјелују у локалној заједници.

-Већ десетак година учествујемо у акцији „Мото Дједа Мразеви“ коју организују „No limit bikers“, а ове године смо први пут почели сами да долазимо, да се мало дружимо у Дневном центру и да помогнемо шта можемо. Одлучили смо да дјелујемо локално и да први пут самостално направимо једну акцију, надам се да ће прерасти у неку традицију да помажемо коме год можемо овдје у граду, казао је Кукаљ, и поручио да то што више треба да помажемо и излазимо у сусрет људима који су ту око нас.

Чланови мото братства UFBB, у договору са директорицом, Драгицом Косић, планирају још неке лијепе акције за Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини, као и за суграђане којима је потребна помоћ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here