Јавни позив за подршку женском и предузетништву младих

Позив за додјелу бесповратних средстава у оквиру грант шеме “Унапређење конкурентности малих и средњих предузећа кроз подршку женском предузетништву и предузетништву младих” објавило је Министарство економског развоја и туризма у сарадњи са Министарством финансија, уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори.

Како је саопштено из локалне управе, грант шема ће пружити подршку пројектима чији је циљ јачање капацитета микро, малих и средњих предузећа (ММСП) у власништву жена и у власништву младих, кроз директну грант подршку, са циљем доприноса економском расту.

Укупан расположиви износ средстава је 300 хиљада еура. Средства обезбијеђује Европска унија, уз кофинансирање Владе Црне Горе. Рок за достављање сажетка пројекта (Concept Note) је уторак, 27. децембар 2022. године.

Из Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције напомињу да се апликациони пакет који садржи Водич за апликанте и апликанткиње, детаљне информације о циљевима и приоритетима позива, критеријумима за учешће и прихватљивим активностима, може пронаћи на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here