Кошарка: ЖКК „Приморје“ поражено од „Подгорице“

Сениорски тим „Приморја”, у којем играју дјевојке кадетског узраста, није јуче имао снаге ни могућности да се озбиљније супротстави искуснијем тиму “Подгорице” у 5. колу Прве лиге за кошаркашице. Подгоричанке су их савладале 85:59 (26:9,12:20. 29:16 18:14).

Домаће су само на почетку биле у игри, али је након 5:5 “Подгорица” серијом 21:4 стигла до +17 већ у финишу прве четвртине , након чега је било јасно да не може бити изненађења у Спортском центу Игало.

Ова утакмица је донијела интересантан дуел сестара из Баошића – Николине и Кристине Илић. Старија Николина члан је екипе “Подгорице”, а млађа Кристина игра у екипи тренера Драгана Прге. Очекивано, успјешнија је резултаски била Николина која је са 15 поена била најефикаснија у екипи Петра Стојановића, а пратиле су је Марија Баошић и Лана Вукчевић са по 14 поена. У тиму “Приморја” Кристина је постига 12 поена, а од ње су ефикасније биле Љубе Андрић са 18 и Теа Грабовица са 16 поена. Остали стријелци за домаћу екипу су биле:Анастасија Касалица 7, Теодора Брковић 3, Антонија Триповић 2 и Асја Радуловић 1 поен.

У 6. колу “Приморје” гостује лидеру, екипи “Будућности”, а сутра у последњем сусрету 5. кола екипа “Нови” игра у Тузима против новајлије – екипе “Дечића”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here