Стечајни управник припремио листу потраживања за Мељине комплекс

Фото: болница Мељине

Сва потраживања бивших и актуелних компанија Душка Кнежевића укупне вриједности 12,7 милиона еура, као и државе која је, на рачун раскида уговора о приватизацији болнице Мељине, пријавила 97,3 милиона, оспорио је стечајни управник Мељине комплекса Ладо Шекуларац.

Како пиште Побједа, Шекуларац је признао укупно 957,3 хиљаде еура. Општини Херцег Нови, која је и иницирала стечај, признао је 554,7 хиљада еура у трећем реду, док је на 335,2 хиљаде обезбијеђеног потраживања признао разлучно право.

Овај дуг односи се на порез на непокретности. У трећи исплатни ред сврстана су и потраживања Управе прихода и царина од 59,2 хиљаде, Електропривреде од 2,5 хиљаде, Атлас банке у стечају од 603 еура, те бивше директорице и једине запослене Ивоне Чавић од 316 еура.

Преосталих 5,4 хиљаде еура за зараде и доприносе признао је у првом исплатном реду. Оспоравајући потраживање државе образложио је чињеницом да је у току парница пред Привредним судом у ком може остварити своја права.

Потраживање Инвест банке у стечају од 5,9 милиона за кредите кипарске фирме В. Б. и подгоричке Аттика ланд, Шекуларац је одбио наводећи да је имовином за њих гарантовала болница Мељине, а не Мељине комплекс.

Потраживање Атлас банке у стечају од 6,2 милиона еура односи се на кредите болнице, које је пријављено и у том стечају, због чега га је Шекуларац оспорио.

За зајам дат Мељине комплексу, Атлас кап у власништву Кнежевића потражује 67,7 хиљада еура, од чега се дио односи на трошкове намирења зарада и доприноса бивше директорице др Оливере Елез-Михајловић, што је Шекуларац одбио јер нису приложени адекватни докази.

Јучерашње испитно рочиште је одгођено, јер је Шекуларац Суду листу доставио прије неколико дана. Због тога је судија Драган Вучевић идуће заказао за 23. новембар, како би се повјериоци упознали са одлуком Шекуларца и евентуално уложили приговор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here