Градска музика и мажоретке наступају у Њемачкој

Чланови Градске музике и мажоретке данас путују за Њемачку у узвратну посјету општини Траунштај у Баварској.

Иницијатор ове идеје је Александар Саша Петковић који је донио дух Баварске у Херцег Нови током јубиларног, 50. Празника мимозе. Према ријечима предсједнице Валентине Кулиновић, Градска музика Херцег Нови боравиће у Траунштају два дана. 

-У суботу су планирана наша два дефилеа, један у Инцелу гдје се налази хотелски комплекс  нашег домаћина Александра Саше Петковића. Други  ће бити  централном градском улицом и на главном Тргу града Траунштај. У Инцелу ће бити и наш концерт на којем ћемо осим стандардних композиција извести програм који смо специјално припремили за Дане Херцег Новог  у Баварској. Ту спадају и Бокешко коло и наше традиционалне пјесме из Боке. Са нама ће бити и члан НВО „Машкаре.“ Представићемо и нашу ношњу коју су нам уступили из КУД Илија Кишић. Биће представљена и бокешка кужина за коју је задужен наш домаћин Александар Петковић. Придружиће нам се пријатељски оркестар из Инцела са којим смо и овдје свирали. Њихов диригент Мартин послао ми је једну сјајну њемачку композицију, коју ћемо на крају концерта извести.

Одлазак у Њемачку биће прилика да Херцег Нови представе као туристичку дестинацију али и да иницирају  сарадњу двије регије Боке Которске и Баварске, казао је Јован Суботић.

-Градска музика је један од најљепших репрезената нашег града. Моја улога је да остваримо прве контакте ка будућем братимљењу два града и да се  представимо као туристички центар са мора у планинском региону Алпа и остваримо сарадњу која ће бити на обострано задовољство обје регије, покрајине Баварске и Боке Которске  као туристичких и економских центара својих држава, казао је Суботић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here