Uspješna misija karatista u Baru

Фото: Карате савез Црне Горе

Tek završeno prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore u Baru u karatu potvrdilo je lijepu budućnost ovog sporta u Crnoj Gori. Osvojene medalje Novljana pokazuju da se u ovom sportu odlično radi i u našoj sredini.

Poslednjeg dana takmičenja  na programu su bili ekipni nastupi reprezentacija. U konkurenciji mlađih senior ekipa Lazar Jovović, Filip Mijanović, Kristijan Božić, Dušan Bijelić, Nemanja Mikulić, Nemanja Jovović i Matija Bojić osvojila je drugo mjesto i srebrenu medalju.

U prvom kolu Crna Gora je bila bolja od  reprezentacije Grčke 3:2. Nemanja Mikulić je zabilježio jednu od pobjeda u ekipnom nastupu.

U drugom kolu pobjeđena je ekipa Kosova  rezultatom 3:2, i u ovom meču Nemanja Mikulić bilježi pobjedu.

U finalnom meču za zlato reprezentacija se sastala sa Bosnom i Hercegovinom i  poražena  rezultatom 3:1

Jedinu pobjedu za Crnu Goru  postigao  je Nemanja Mikulić , ali ona nije bila dovoljna za titulu jer   su ostali članovi doživljeli poraze i reprezentacija  Crne Gore je ostala na drugoj poziciji.

U kadetskoj  konkurenciji Crna Gora je zauzela treće mjesto i bronzanu medalju.

U sastavu muške kadetske reprezentacije (Nenad Đuričić, Anes Arifaj, Filip Šoškić, Lazar Đurčević, Simon Simonović i Lazar Gardašević) našla su se dvojica članova KK Bijela  – Nenad Đuričić i Lazar Gardašević. U pohodu na titulu Balkana reprezentativce  Crne Gore  zaustavila je  reprezentacija Rumunije pobjedom 3:1. Ulaskom u finale Rumuni su omogućili  ekipi iz Crne Gore borbe za repesaž što su Đuričić i ostali takmičari  iskoristili. U prvom meču  pobijedili su  predstavnike Kosova  rezultatom 3:0 i u meču za medalju  bili bolji rezultatom 3:0 od  reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Crnogorski karatisti na Balkanijadi su osvojili 29 medalja i po ukupnom učinku su na drugom mjestu. Ovo je zaista jedan izuzetan rezultat za Crnu Goru. Osvojili smo 10 zlatnih medalja. Radi se dobro u svim klubovima u Crnoj Gori  i rezultat nije izostao kaže za naš portal Slađan Mikulić selektor u borbama za muškarce i žene u kadetskoj konkurenciji. On je i trener KK Bijela čiji su reprezentativci sa takmičenja u Baru donijeli 6 medalja.

-Ova odličja takmičara “Bijele” govore o teškom ali i kvalitetnom radu, odricanju  koji  daje rezultate. Ja sam  kao trener, a sada i selektor, ponosan šta ova djeca postižu i sve ove medalje i rezultati  su  podstrek za budući rad i dalje napredovanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here