ШКОЛИ НА ДАР 62. БРОЈ „ИСКРЕ“ – СРЕЋАН ДАН СМШ „ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ“

„Са жељом да свјетлост побиједи мрак и да заједно славимо живот“, настајао је нови број школског листа „Искра“ СМШ „Иван Горан Ковачић“, предано и марљиво, трудећи се да пркосе свим изазовима које протекли мјесеци ређају пред све њих, и наставнике и ученике.

Прослава Дана школе, уз „Искру“, увијек је значила и академију са снажном поруком, коју су ученици и наставници припремали, а ми сваког пута, изнова, са нестрпљењем ишчекивали. Околности у којима живимо, стварамо, радимо, већ дуже од годину, нису допустили да се овакав програм одржи, нити да су ученици и наставници у учионицама, али они су нашли начин да дио својих успјеха, ведре мисли и љепша страна стварности нађе пут до свих нас кроз 62. број „Искре“.

„Искра“ је настала озбиљним радом и преданошћу, вољом и жељом ученика који су чланови редакције – Александре Јовановић, Марка Иванова, Нине Вукотић, Ање Булајић, Иване Марић и Ане Ранђеловић, те координаторки – професорице Маре Вујиновић и професорице Данијеле Гудељевић, уз техничку подршку професора Мариа Шимића.

-Водила нас је тежња да представимо неминовност стварања и постизања успјеха без обзира на околности у којима смо се нашли. Потрудили смо се да испратимо актуелна дешавања, али и да останемо дослиједни себи и рубрикама по којима смо препознатљиви као што су: времеплов, завичајне стране, странице прозе, поезије, лектире, лингво страна.

У овој „Искри“ можете прочитати како су ученици туристичке школе сагледали нове туристичке садржаје нашег града“, а са „Новским ђардином“ упознаће вас ученици економске школе. Такође, ту су и приче о раду МУН секције и Дебатног клуба у новонасталој ситуацију, а треба прочитати и „Новости из библиотеке“. Никако не треба изоставити осврт на успјех ученика и колега у периоду од прошлогодишњег броја „Искре“ до данас, а морам напоменути да и даље постижемо запажене резултате. Вјерујем да ће читаоцима бити занимљиво и истраживање како је пандемија корона вируса дјеловала на ученике и како су се снашли током наставе на даљину. Уживајте и у текстовима који су везани за биологију, историју, музику, књижевност, умјетност. Надам се да ће свако пронаћи нешто за себе и да ће читаоци уживати у 62. броју листа „Искра“ са жељом да свјетлост побиједи мрак и да ћемо заједно славити живот!, истакла је професорица Данијела Гудељевић и честитала ученицима и колегама Дан школе.

Електронско издање „Искре“ можете прочитати на http://smsigkovacic.me/?p=3596

Између два рођендана, у необичним условима какве је наметнула пандемија корона вируса, ученици и професори су наставили да нижу успјехе на Државном такмичењу, европским смотрама, литерарним и ликовним конкурсима.

-Урадили смо онолико колико је максимално могуће када је ријеч о организацији и реализацији наставе на основу препорука Министарства просвјете, науке, културе и спорта и Министарства здравља, саопштили су из управе школе

СМШ „Иван Горан Ковачић“ баштини скоро седам деценија дугу историју средњошколског образовања у нашем граду, нудећи тренутно 12 образовних профила, а Дан школе обиљежава 21. марта, у знак сјећања на дан рођења југословенског пјесника и есејисте Ивана Горана Ковачића.

Честитамо Дан школе и желимо пуно успјеха у даљем раду!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here