Радници болнице Мељине апелују на колеге у Црној Гори да их подрже

Фото: болница Мељине

Радници Болнице Мељине упутили су апел запосленима Дома Здравља Херцег Нови, Института др Симо Милошевић као и осталим здравственим Установама у Црној Гори, Синдикату доктора медицине и Синдикату здравства Црне Горе.

-Поштоване колеге, годинама уназад блиско сарађујемо и заједнички се боримо за исти циљ, а то је лијечење и спашавање живота наших суграђана. Сада је дошао моменат да се удружимо у још једној тешкој борби а то је спашавање и оздрављење болнице Мељине. Само удруженим снагама можемо се изборити за лијек који у овом моменту постоји и налази се у рукама Владе Црне Горе, али је питање да ли ће га преписати и да ли ће стићи на вријеме. Стога вас молимо да нас подржите на било који начин, а они који су у могућности да дођу на предстојећи протест у недељу 6. новембра у 11 сати на граници Дебели бријег, како бисмо послали заједничку поруку да Херцег Нови треба болницу, да Херцег Нови више нема времена за чекање, поручују у апелу.

Подсјећамо, за сутрашњи протест на ГП Дебели бријег организован је бесплатан превоз, а аутобуси ће полазити са три локације: Бијела (Панорама) у 10.15 часова, Зеленика (код луке) у 10.30 часова и Херцег Нови (главна аутобуска станица) у 10.30 часова.

Представници локалне законодавне и извршне власти ће заједно са грађанима Гранични прелаз Дебели бријег блокирати на пола сата, како би послали поруку да Херцег Нови неће дозволити затварање Болнице Мељине.

Најављено је обраћање предсједника Скупштине општине Херцег Нови Ивана Отовића, предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића и у име радника Болнице, предсједнице Синдиката Славице Дробњак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here