Отворена изложба слика Радмиле Јелић Звицер

Још једна у низу сјајних изложби у Спа галерији Института у Игалу изложба наше суграђанке Радмиле Јелић Звицер одушевила је присутне.

Ријеч је о четвртој самосталној изложби, а била је учесница више колективних изложби. У име домаћина галерије посјетиоце је поздравио  Жељко Вавић.

 Изложбу  је отворила новинарка и сликарка Витка Вујновић:

– Радмила ми је рекла да је поставку насловила Погледај у себе. Ја сам ту њену мисао наставила и рекла : Ако погледаш у себе, онда ћеш наћи оно искрено дијете…Радина порука је била да су слике рађене као молитва у вријеме короне и друга – да су рађене као просвјетљење у доба литија. Ове двије реченице свједочиле су ми да они који творе било ријеч, слику или музику, носе у себи неку космичку и људску искру, која ће да излије љубав и добро, чиме ће и друге и охрабрити и уздизати, навела је Вујовић.

Ауторка Радмила Јелић Звицер је изложбу насловила  Погледај у себе, па смо је питали да ли то често уради:

– Увијек то радим. Стална запитаност у животу. Треба се изборити , читав живот да пронађемо оно лијепо и да тај пут слиједимо и не дозволимо да клонемо, када је тешко, поручила је Звицер.

 Васпитана је тако да љепоту види у свему, у сунчаном дану , драгим људима, бојама…Из свог родног Никшића  понијела је и сачувала љубав за све.

 У програму су учествовала  и дјеца хора Александре Миљанић.

 Изложбу Погледај у себе – Радмиле Јелић Звицер можете погледати у наредним данима у Спа галерији Института у Игалу  и осјетити радост живота кроз боје и слике ове умјетнице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here