Обилне падавине и југо донијели невоље грађанима и комуналним службама

Комуналне екипе током ноћи и јутрос интервенишу на бројним локацијама на којима је усљед обилних падавина и јаког југа дошло до наноса, излијевања из одводних канала и шахтова.

Радници Комунално стамбеног предузећа чисте канале и шахтове од наноса пијеска и лишћа како би омогућили несметан проток воде. Уклонили су оборене гране са шеталишта,  у Улици Орјенског батаљона и на другим локацијама.

 У Зеленици је око три часа пало дрво на магистралу и прекинуло каблове од струје. Чекали су раднике Електродистрибуције да изолују жице. Око 40 минута је био у прекиду саобраћај магистралом у Зеленици. Дрво се обрушило и у Жељезничкој улици.

Интервенисали су и припадници Службе заштите и спасавања Oпштине Херцег Нови. Казали су да није било позива грађана за интервенцијама, осим што су асистирали приликом уклањања дрвећа са јавних површина.

Усљед обилних падавина и јаког вјетра поломљена су и три стуба јавне расвјете у насељу Батерија на подручју Зеленике. Екипе су на терену и отклаљају посљедице невремена. Потрошачи су добили струју након што су радници Електродистрибуције преспојили вод и омогућили напајање електричном енергијом становника овог краја.

Захваљујући благовременим активностима комуналних служби није било већих проблема са излијевањем воде из одводних канала и потока.

Екипе Комуналне полиције су на терену и обилазе подручје града, а у приправности су и дежурне екипе свих градских служби како би одмах реаговали уколико буде потребно, јер ће циклон који је захватио наше подручје бити активан, према најавама Завода за хидрометеорологију, и током дана.

Умјерено до потпуно облачно и нестабилно, повремено са кишом или пљусковима и грмљавином. Највише падавина се очекује током првог дијела дана. Мјестимично ће дувати појачан вјетар јужних смјерова, који ће средином дана ослабити и скренути на слаб до умјерен, понегдје и појачан источни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха до 19 степени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here