Јесен 2022:  Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно и нестабилно, повремено са кишом или пљусковима и грмљавином. Највише падавина се очекује током првог дијела дана. Мјестимично ће дувати појачан вјетар јужних смјерова, који ће средином дана ослабити и скренути на слаб до умјерен, понегдје и појачан источни и сјевероисточни. Јутарња температура до 14, највиша дневна до 19 степени.

Према информацијама Завода за хидрометеорологију,  циклонска активност на подручју Црне Горе у јужним-приморским и централним дијеловима,  током ноћи је условила   краткотрајну јаку кишу, са условима за локалне краткотрајне олујно временске непогоде и јак јужни вјетар посебно   на приморју. У јужном Јадрану краткотрајно је могуће подизање нивоа мора и јаки таласи. Због  краткотрајно интезивне кише, у централним и јужним предјелима, постоје   проблеми првенствено на бујичним токовима и у урбаним срединама, саопштили  су из Директората за заштиту и спасавање МУП-а Црне Горе. Током ноћи на подручју Херцег Новог пало је око 30 литара кише по метру квадратном,  уз јаке ударе јужног вјетра који је проузроковао ситније наносе на путевима, јавним површинама. Циклонска активност на нашем подручју могућа је и током дана.

Организован превоз за одлазак на протест у недељу на гранични прелаз Дебели бријег

Из Општине Херцег Нови позивају грађане да дођу на Гранични прелаз Дебели бријег у што већем броју, како би се сви заједно заузели за опстанак Болнице и њено хитно увођење у систем јавног здравства. Протест је заказан за 11 сати.

За превоз заинтересованих за протестни скуп на граничном прелазу Дебели бријег на којима ће бити исказан протест блокадом обезбијеђени су аутобуси, са поласцима из Бијеле код Панораме у 10:15, Зеленике на стајалишту  код Луке у 10:30 и Херцег Новог код Аутобуске станице у 10:30. 

ЦЕДИС

Нема најављених искључења струје до понедељка, док је због невремена током ноћи долазило до прекида напајања.   

 Аутобуска станица

У Херцег Нови стигли су аутобуси Банбус из Београда,  Озлем из Лесковца, Ласта из Београда.  Очекују долазак аутобуса из Новог Сада, Суботице, Бијељине, Модриче, Београда и са других линија. Из Херцег Новог пошао је аутобус превозника Озлем – ка Београду, Лалатовић вози према Сарајеву са поласком  у 8:35, термин поласка  Божура ка  Дубровнику  у 9:30 и ка другим дестинацијама.    

Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас су  планирана  четири лета, и то ка Истанбулу у 10:40, Београду у 11:40 ,15:40 и 16:10.  Са Подгоричког аеродрома  полетио је авион ка Бечу,  сљедећи ка тој дестинацији у 8:05 и 15 часова,  ка Београду у 7:30, 8:30 и 16:15, а планирана  су и  два лета ка Инстанбулу, те ка Лондону, Берлину, Будимпешти , Дортмунду и Риму у 20:40.     

АМСЦГ

Саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима . Дуж клисура и усјека могући су  одрони камења и земље. Видљивост је смањена због магле. На путевима на којима се изводе радови измијењен је режим одвијања саобраћаја.Возачима се савјетује опрезна вожња прилагођена најављеним нестабилним временским приликама као и саобраћајним условима.

Привремено се за период од 02.11.2022.  до 15.11.2022,  одобрава се промјена режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни у временском интервалу од 08.00 до 17.00 сати,због санације потпорног бетонског зида на магистралном путу М-1 дионица Дебели Бријег-Мељине на локалитету Суторина.

 У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 11  саобраћајних    незгода  у којима је 1 особа задобила теже и 12 особа је  задобило   лакше повреде.  

 Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

 Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here