Mikulić peti na svijetu, priželjkuje Balkansko zlato

Фото: Немања Микулић, архива РТХН

Nemanja Mikulić član Karate kluba “Bijela kao reprezentivac Crne Gore ispustio je u petak finale, a zatim u borbi za bronzanu medalju izgubio je odlukom sudija 4:1 od Mohamada Aljafarija iz Jordana i u ukupnom skoru od 57 takmičara i osvojio odlično peto mjesto. Ostaje žal za izgubljenom borbom za ulazak u finale.

Najbolji takmičar karate kluba Bijela kao mlađi senior u kategoriji do 84 kilograma u prvom kolu, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao je Hasana Arslana iz Turske (0:0), u drugom je bio bolji od Kanađanina Itana Smola 4:0, a u trećem od Mihajla Vasilića iz Srbije 2:0. Plasman u polufinale izborio je pobjedom protiv Mađara Adama Dvoraka 1:0, a od finala odvojio ga je poraz od Italijana Matea Fiorea 1:0

-Drago mi je što sam nastavio kontinuitet visokih rezultata i potvrdio svoje mogućnosti. Nijesam imao sreće. Tokom većine meča bio sam ravnopravan protivnik Italijanu Mateu Fioreu ali jedna neopreznost odnijela je moju želju da stignem do medalje. Idemo dalje. Od danas do nedelje u Baru učestvujem na Balkanskom prvenstvu u istoj kategoriji. To je novi izazov za mene. Idem na prvo mjesto. Neće biti lako, ali sam optimista. Ja i moji reprezentativni i klupski drugovi vjerujem da ćemo još jednom da potvrdimo da je kvalitet crnogorskog karate na visokom nivou kao u regionu tako i u svijetu -zaključio je za naš portal Nemanja Mikulić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here