Извјесно повећање зарада и рјешавање стамбеног питања службеника полиције

Модалитети рјешавања актуелних изазова које су представили синдикати у сектору безбједности, а у односу на статус службеника МУП-а и Управе полиције разматрани су на састанку министра унутрашњих послова Филипа Аџића са представницима Синдиката Управе полиције, Синдиката Министарства унутрашњих послова и Независног синдиката полиције.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова, Аџић је овом приликом истакао спремност да пружи пуну подршку проналажењу рјешења која су одржива. Акцентовао  је значај што скоријег усаглашавања и потписивања  Колективног уговора за запослене и нагласио да ће представници Независног синдиката полиције бити укључени у радну групу за израду Колективног уговора.

Поред уређивања права запослених кроз Колективни уговор, једнако је важно и побољшање њихових материјално техничких услова за рад, набавка опреме и униформи. Увећање зарада запослених као и рјешавање стамбене проблематике, према ријечима министра, биће приоритет у наредном периоду.

Представници синдиката су изразили задовољство због одржавања састанка и прилике да кроз конструктиван разговор, изнесу очекивања и предлоге у циљу унапређења статуса службеника.

Менаџмент МУП-а и представници синдиката Министарства и Полиције стога су на истом задатку – да заједно створе услове за бољи статус и положај запослених јер се на тај начин додатно унапређује квалитет рада и постижу добри резултати, те ће се у наредном периоду на остварењу овог циља предано радити, закључено је на састанку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here