Отварање сале за физичко у средњој школи за два мјесеца

Санација фискултурне сале у СМШ „Иван Горан Ковачић“ тече брже него што је планирано, док је замјена крова у завршној фази. Ријеч је о инвестицији вриједној 135 хиљада еура без ПДВ-а.

Како информише директор Агенције за изградњу и развој града Александар Ковачевић, у току су радови на фасади, као и на унутрашњим зидовима, а биће замјењен и један дио паркета.

Директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић

– Надам се да ће за неких два мјесеца сала бити коначно отворена за ученике. У сали су замјењени сви отвори, урађен је кров. Тренутно радимо замјену подплафонског дијела. Унутра ћемо глетовати и мијењати поједине дијелове паркета, које ћемо и хобловати – наводи он.

Ковачевић прича да ће у наставку, а кроз донације, бити замјењене и кострукције са кошевима. Очекује да радови буду окончани прије задатог рока.

– Имали су рок од четири мјесеца да заврше радове. Инвестиција је у висини од 135 хиљада еура плус ПДВ, а финансирана је преко Управе за капиталне инвестиције. Агенција има улогу надзорног органа. Задовољни смо динамиком, а надам се да ће све бити готово и прије ових наведених два мјесеца – истиче он.

Сала у СМШ „Иван Горан Ковачић“ затворена је у септембру прошле године из безбједносних разлога, од тада дјеца часове физичког васпитања имају само у школском дворишту, када врменски услови то дозвољавају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here