Прва лига ЦГ за кошаркашице: успјешан повратак „Херцег Новог“

Након  више година паузе, синоћ се на кошаркашку сцену вратио ЖКК “Херцег Нови”, постигавши побједу у другом колу шампионата Црне Горе, над екипом „Никшића“.

Клуб баштини традицију “Херцег Новог” који је  основан 1987. године, и из чијих редова су, под руковоством Милана Дабовића, лансирана позната кошаркашка имена попут Милице и Ане Дабовић, Ђурђице Пријић, Јелене Вучетић, Јоване Пашић и Драгане Живковић која је  почела каријеру  код  тренера Ранка Шабановића, који је синоћ по званичном протоколу водио екипу. Ривал Новљанкама у другом колу Првенства Црне Горе за кошаркашице је била екипа “Никшића” која је побјеђена 86:80 по четвртинама 33:11, 18:19, 13:28  и 22:22.

Одличан је био почетак екипе “Херцег Новог”. Игру су креирале плејмејкер Милица Матић, Драгана Зубац и Милица Поповић. Никшићанке су се пробудиле у другој  четвртини, да би одличном игром у трећем дијелу запријетиле да преокрену резултат, али  су домаће равноправном игром у последњих десет минута сачувале предност и освојили прве бодове.

Стријелци за “Херцег Нови”: Милица Матић са индексом 48  и са 33 поена, Драгана Зубац 18, Милица Поповић 17, Дара Гленџа 11, Адна Разић, бивши капитен “Јединства” из Тузле постигла је 7  поена. У тим “Херцег Новог” још играју Владана Радојчић, Душанка Кораћ, Сара Гатало, Анела Мулић, Андреја Ђорђевић и Ајла Мулић, које се синоћ нису уписале у стријелце.

У сриједу од 14:30 “Херцег Нови” у Спортском центру Игало, у заосталој утакмици првог кола, дочекује екипу “Подгорице”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here