ПК “Субра”: кружна тура до Радоштака (1445 m)

Након прошлонедељног успона на један од теже доступних врхова Орјена – Пазуу, Планинарски клуб “Субра” овог викенда организујуе нову планинарску туру.

Радоштак, доминантни врх југоисточног дијела масива Орјена, главни је циљ средње тешке планинарске туре коју планирају за недељу, 23. октобар.

Старт кружне туре је на паркингу код бившег мотела „Борићи“ у 8:00 сати. Након обиласка предјела уз чувени Љути крш, учесници се пењу на превој Седло и продужавју на чак четири гребенима везана врха, са одличним погледом на улаз у Боку Которску, црногорско приморје и већи дио унутрашњости Црне Горе: Радоштак, Врањај, Рободо и Сиљевик.

Приликом силаска са Сиљевика планирана је дужа пауза за ручак, (по жељи роштиљ) на једном посебном, а давно заборављеном мјесту, да би затим сишли у подножје стазом преко Малог Вратла, ријетким примјером данашње волонтерске градње планинарских стаза у камену, и затим се спустили назад до “Борића”. 

Уз одговарајућу кондицију, потребни су руксак, чеона лампа, мобилни телефон, резервна одјећа,  гојзерице, храна и вода, а препоручују се и штапови. Цијена туре за чланове клуба је један еуро, за остале четири еура по особи. Учешће је на сопствену одговорност и превиз у сопственој режији.

Пријаве су обавезне до вечерас до 18:00 сати, преко вибера: 069 360 803.

Фото: ПК „Субра“

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here