Ускоро нови изглед сале и дигитални биоскоп у Дворани Парк

У Дворани Парк у току је завршна фаза санације подних подлога, зидова, инсталација, као и замјена дотрајалих столица, поправка механике односно постављање нове завјесе. Пројекат је вриједан 91 хиљаду еура.

Како за РТХН прича потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, санација је отворила и неке непланиране радове, али све је било потребно завршити, како би Дворана била у потпуности функционална.

Потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур

– Дворана је била зрела за генерално сређивање. Планирали смо да завршимо радове до Дана града. Мислим да ћемо ту динамику испоштовати. Управо смо у завршној фази, столице су стигле, подови су завршени, зидови су сређени. Завршили смо скоро све инсталације, остало је још нешто око гријања, што радимо паралелно са столицама, јер је гријање подно. Наравно, сређена је и сценска техника, завјесе, позорница је обојана је у мат црно – објашњава он.

Санација сале је само један дио иновација у Дворани Парк, други је дигитализација биоскопа.

– Други дио посла је везан за Министарство културе, односно Филмски центар. Преко њих ћемо обезбједити опрему за тродимензионални биоскоп, како би напокон имали потпуно функционалну салу – казао је Мустур.

Тендер за набавку дигиталне опреме је у току, информише он, а процјењена вриједност је 100 хиљада еура.

Овим би, како је казао, били приведени крају радови за потпуно опремање сале, остаће евентуално интервенције на спољном дијелу објекта, уколико се укаже потреба за њима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here