„Suveniri s mirisom prirode“ – nove radionice NVO Ruke

Фото: Илистрација/НВО Руке/ ФБ

U okviru projekta Javnog rada NVO Ruke u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, organizuje niz kreativno-edukativnih radionica na temu „Suveniri s mirisom prirode”.

Biće organizovane četiri radionice, sve su besplatne, a prijava je obavezna, saopštavaju organizatori.

– Radionice su namjenjene različitim ciljnim grupama i održaće se u terminu od 17:00 do 19:00 u prizemlju zgrade Novljanka gdje se nalaze prostorije NVO Nove šanse u Novom, našeg partnera u projektu. Jesen je inspiracija za temu i materijale koje ćemo koristiti tokom radionica, a program ćemo predstaviti u okviru Jesenje fešte, koju najavljujemo za treći vikend novembra.

Radionice će biti organizovane subotom tokom ovog i naredna dva mjeseca.

– Demonstracija izrade sapuna biće upriličena 22. oktobra, namjenjena je odraslim učesnicima koji će imati priliku da nauče kako da sami naprave šumeće kupke (bath fizz) raznih oblika i mirisnih nota. Za djecu i mlade sa posebnim potrebama biće organizovane radionice za pravljenje suvenira inspirisanih jesenjim godišnjim dobom 29. oktobra i 26. novembra. Za djecu uzrasta od 9 do 12 godina, 5. i 12. novembra su planirane radionice za izradu mirisnih i dekorativnih suvenira, od gline, tekstila i prirodnih materijala. Završna radionica za izradu aromatičnih osvježivača vazduha od voska, namjenjena je odraslim učesnicima i održaće se 3. decembra, saopštavaju iz NVO Ruke.

Radionice su besplatne, maksimalan broj učesnika je deset, a prijava je obavezna.

Informacije i prijave info@ruke.me ili na telefon voditeljke radionica Marije Milić 069 842 678.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here