REAGOVANJE KOMPANIJE „GLOSARIJ“ – RESPIRATORI SU BILI NOVI I IMAJU GARANTNI ROK

Kompanija „Glosarij“ uputila je reagovanje na jučerašnje izjave o neispravnim respiratorima, kojima se, kako navode, negativno utiče  na  reputaciju ove veledrogerije bez ikakvog osnova jer su sa inoisporučiocem iz Turske potvrdili da su respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine – novi uređaji, nikada  korišćeni, niti u bolnicama, niti bilo gdje drugo. O tome posjeduju zvaničnu izjavu inoisporučioca.

-Takođe, uređaji imaju garantni rok od 12 mjeseci, što je i potvrđeno u komunikaciji između Kliničkog centra Crne Gore i inoisporučioca iz Turske. U potpunosti razumijevajući  napore Ministarstva Zdravlja  i Kliničkog centra Crne Gore, koji su, preko konzularnog predstavništva naše države, odabrali opremu, koja je po tehničkim karakteristikama odgovarala potrebama zdravstvenog sistema, u vanrednim  uslovima početaka svjetske pandemije COVID19, prihvatili smo, kao i druge društveno odgovorne kompanije ili pojedinci svugdje u svijetu,  da pomognemo i  da izvršimo avansnu uplatu i organizujemo transport, na najbrži mogući način. Poznato je  da smo dva respiratora i donirali. Ostali su fakturisani shodno Odluci Vlade – Nacinalnom koordinacionom tijelu, bez ijednog centa naše zarade.

Navode da je „Glosarij“ ukupno uvezao 30 novih respiratora, Urion tri.

-Iako smo bili samo posrednici, pružili smo pomoć još jednom, nakon prijavljene  sumnje u ispravnost 12 aparata, od kojih je jedan uvezen posredstvom firme Urion (od čega je 10 aparata bilo iz Kliničkog centra Crne Gore a dva iz ostalih bolnica). „Glosarij“ je o svom trošku, u maju mjesecu 2020. godine, navedene aparate uputio na pregled u Tursku. Nakon završene provjere aparati su vraćeni sa svim sertifikatima i dokazima o ispravnosti. Kako smo naglasili nebrojeno puta do sada, „Glosarij“ nije ovlašćeni servis za pomenutu opremu, a znajući da je momenat servisiranja i održavanja opreme veoma važan, uputili smo  korisnika direktno na inoisporučioca opreme. Dobra namjera i društveno odgovorno poslovanje je značajna odrednica veledrogerije „Glosarij“, u slučaju potrebe ponovo bismo se, na isti način, uključili da pomognemo zdravstvenom sistemu Crne Gore, ne očekujući zahvalnost, ali isto tako, nećemo dozvoliti da se ime naše kompanije povlači po medijima u negativnom kontekstu, a bez ikakvog osnova navode u reagovanju iz veledrogerije „Glosarij“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here