ЕЛАБОРАТ ЗА САНИТАРНУ ДЕПОНИЈУ НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

Јавна трибина о иновираном елаборату о процјени утицаја на животну средину за санитарну депонију Дубоки до, биће одржана сутра у 10 сати у Општини Херцег Нови.

У иновираном, у односу на првобитни из 2013. године, у већем обиму је описан инжењерско-геолошки и хидрогеолошки склоп, уз нова хидрогеолошка испитивања ради успостављања добрих параметара о познавању токова подземних вода, што је била и основна препрека у добијању грађевинске дозволе у претходних осам година. Инвеститор елабората је Општина Херцег Нови,а обрађивач Екобока. Захтјев је упућен надлежним органима за давање сагласности на иновирани пројека.

-Од првобитног елабората до данас, нажалост, прошло је пуно времена. У међувремену, промјенила се и законска регулатива и подзаконски акти. Агенција за заштиту животне средине тражила је да се нови елаборате прилагоди новим законским прописима. То се тек сада остварује и у процесу смо јавне расправе на којој је елаборате који је усклађен са новим законским прописима, казала је инжењер пејзажне архитектуре Милица Берберовић, координаторка стручног тима за израду елабората.

У тиму за израду иновираног елаборате су и инг. геологије мр Милан Радуловић, инг.грађ Оливера Доклестић, биолог Дражан Чепрнић, инг. хемије Душица Грубач и тех.за зашт. жив и рад. сред. Валентина Колман. 

Елаборат је на јавној расправи до 24. марта до када је и рок за достављање примједби и мишљења у писаној форми, на адресу Агенције за заштиту природе и животне средине или мејлом на адресу: emir.redzepagic@epa.org.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here