СПОТУ НТОЦГ “У ДРУШТВУ ПРИРОДЕ” ПРВА НАГРАДА ЗА НАЈБОЉИ ТУРИСТИЧКИ ФИЛМ НА САЈМУ У БЕРЛИНУ

Национална туристичка организација Црне Горе освојила је прву награду за промотивни дестинацијски ТВ спот “У друштву природе”, на међународном фестивалу туристичког филма у Берлину.

Креатор идејног концепта ТВ спота и маркетиншке кампање „У друштву природе“ је Бојан Јоксимовић, а режија је повјерена једном од најуспјешнијих црногорских редитеља млађе генерације, Ивану Мариновићу из Херцег Новог. Спот је сниман у продукцији “Артикулација филм”, продуцентске куће из Подгорице на челу са продуцентом Иваном Ђуровићем.

Ријеч је о интернационалном фестивалу такмичарског карактера који је организован по 21. пут, у оквиру туристичке берзе у Берлину – ИТБ Берлин, бира најбоље филмове и мултимедијалне садржаје у области туризма, а ове године међународни жири оцјењивао је 122 филма из 33 земље.

“С обзиром на углед, традицију и стручност фестивала као највећег фестивала туристичког филма у Европи, ову награду видимо као потвду да је Црна Гора апсолутно конкурентна када су у питању квалитет и стандарди туристичке промоције на међународном тржишту. Вјерујем да ће овај спот кроз планирану имплементацију дигиталне маркетиншке кампање, допринијети даљем унапређењу имиџа Црне Горе и привлачењу туриста са кључних емитивних тржишта током предстојеће љетње туристичке сезоне”, изјавила је директорица НТОЦГ Жељка Радак Кукавичић.

Овогодишњи берлински сајам и фестивал, као и избор најистакнутијих земаља у више категорија, одржани су виртуелно, због изазовне епидемиолошке ситуације у Европи и свијету.

ТВ спот је намијењен промоцији туристичке понуде на домаћем, регионалном и иностраним тржиштима у правцу одржавања и унапређења имиџа дестинације, анимирања туриста да посјете Црну Гору и што бржег опоравка туристичког промета од посљедица изазваних пандемијом корона вируса.

Спот приказује интегралну црногорску туристичку понуду, разноликост и контраст дестинације. Комбиновањем аутентичних лица и карактера са једне и врхунске архитектуре и пејзажа са друге стране, указује на танку границу између природе и човјека и кроз снажан емотиван израз шаље поруку да су људи у Црној Гори брижни, топли и надасве гостопримљиви и добри домаћини, те да захваљујући богатству и чистоћи природе и разноврсности понуде туристи могу квалитетно провести одмор у Црној Гори, осјећајући се безбједно и мирно, без гужви и на социјалној дистанци са другима.

Осим на црногорском спот је урађен на додатних осам језика (албански, енглески, француски, кинески, њемачки, пољски, руски и словеначки), што је од изузетне важности за промоцију на различитим циљним тржиштима.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here