„Диано“ једини представник Црне Горе на „Радости Европе“

На Међународном сусрету дјеце Европе – „Радост Европе“ у Београду девети пут Херцег Нови и Црну Гору представљају чланови Културно-спортског центра „Диано“. Послије двогодишње паузе када је највећа и најстарија манифестација посвећена дјеци одржана у онлајн и ТВ формату, у Београду су се окупили малишани из 12 земаља – Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Литваније, Мађарске, Њемачке, Норвешке, Пољске, Сјеверне Македоније, Словеније, Словачке и Црне Горе. Домаћини су им ученици из осам београдских основних школа.

Антонија Новоселац, директор КСЦ „Диано“ и балетски педагог каже да је и ово гостовање у Београду изузетно занимљиво, садржајно и узбудљиво.

– Већ првог дана фестивала гостовали смо у Палати Србије, сусрели смо се са бројним званичницима и министрима, а потом у свечаном дефилеу прошетали Кнез Михаиловом поводом почетка фестивала. Имали смо наступ у Дечијем културном центру на Сусретима пријатељства, и одиграли три нумере „To this day”, „Shugar plum ferry” и „Traveler” . Данас (уторак) нас чека наступ у МТС дворани на гала концерту гдје ћемо по избору организатора одиграти кореографију „To this day“. Потом jе преостао још спортски дан на Ади и у четвртак смо код куће, поново са одличним утисцима . Дјеца су задовољна, остварили су нове контакте, пријатељства, организација је одлична, а домаћини гостољубив, каже Антонија Новоселац.

Она подсјећа да је ове године манифестација посвећена стогодишњици рођења Душка Радовића, једног од најзначајнијих књижевних стваралаца за дјецу, новинара и телевизијског уредника. Његови стихови „Све што расте, хтело би да расте“ дио су химне „Радости Европе“.

Програм је ове године започео у Галерији Дечјег културног центра Београд – изложбом радова пристиглих из цијелог свијета на ликовни конкурс који је једини такмичарски дио међународних сусрета..

Фотo: фејсбук КСЦ Диано

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here