Никшићки Пантер побједник кошаркашког турнира „Бијела 2022”

Поводом Међународног дана младих, Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) у сарадњи са КК Бијела 2015 организовало је традиционални кошаркашки турнир за млађе пионире „Бијела 2022”.

Турнир је због тродневне жалости (13, 14. и 15. август 2022. године) коју је Влада Црне Горе прогласила поводом трагедије на Цетињу, био одгођен, па је одржан у првом могућем термину, односно јуче, 16. августа.

На турниру поред КК Бијела 2015, учествовале су екипе КК Пантер из Никшића и Медитеран из Бара са играчима рођеним 2011. године и млађим.

Турнир је одржан на терену ОШ „Орјенски батаљон” у Бијелој. Након утакмица КК Пантер-КК Бијела 2015 51:37 и КК Медитеран-КК Бијела 2015 54 : 42, у финалној утакмици турнира у борби за пехар снаге су одмјериле екипе КК Пантер и КК Медитеран. Сусрет је након велике борбе и неизвјесности, завршен тријумфом КК Пантер резултатом 48:37.

Екипа КК Бијела 2015, под вођством тренера Вукашина Суботића, играла је у саставу: Јован Иконић, Немања Радовић, Анастасија Шкурић, Дарко Драшковић, Томо Ивовић, Ђуро Радуловић, Никола Ковачић, Уна Радовић, Вања Вуловић, Никола Радојчић, Анђела Павловић, Ђорђе Ристељић, Саво Ивановић и Андрија Павловић.

На крају, ЦДПР је побједника турнира КК Пантер наградило великим пехаром, који им остаје у трајном власништву, док су сви млади играчи учесници турнира добили пригодне дарове, музичке ЦД-е.

Најбољи играч турнира је Михаило Савићевић из КК Пантер. Најбољу петорку турнира по оцјени тренера екипа које су учествовале на турниру поред њега сачињавају: Александра Ђуровић из побједничке екипе КК Пантер, Немања Радовић из КК Бијела 2015 и Петар Спичановић и Стефан Спасојевић из КК Медитеран.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here