АУТО МАСКЕНБАЛ У СУБОТУ 13. МАРТА

Чланови НВО „Машкаре“ припремају возила за први ауто маскенбал који ће бити одржан у суботу 13. марта. Због епидемилошке ситуације изостаће учесници из Србије и Босне и Херцеговине, а неизвјестан је долазак гостију из Котора и Тузи. Новљанима ће се представити 12 екипа, од чега чак седам из „Машкара“.

Маска коју спремају за суботу није аутомобил, већ барка, јер су, како је казао Стефан Бакица, жељели да буду другачији.

– Припреме су у току. Надамо са да ћемо стићи да завршимо све до суботе. У барци ће нас бити четворица. Ако буде топло, обићи ћемо неку љетњу гардеробу, односно купаће костиме, ронилачка одијела и слично. Убацићемо унутра и неке детаље, попут мрежа, врша, можда и неки роштиљ – наводи Бакица.

Маскирање барке траје неких десетак дана, а идеја ауто-маскембала представља нови изазов.

– Навикли смо на маскирање, јер се иначе маскирамо сваке године. Ауто-маскембал је нешто потпуно ново. Мало ме подсјећа на карневал. Свакако ће бити необично

Идеје за маскирање аутомобила нису индовидуалне, већ креације настају у договору свих чланова, прича Горан Гојковић, тако се дијеле и финансијски трошкови за материјал.

– Кад сједнемо на пиће, смишљамо шта и како. Идеја за маску је била прошлогодишња љетња сезона, која је била врхунска, па очекује да ће врхунска бити и ова маска – истиче он.

Барка је на приколици, а украшава се детаљима од стиропора, који се највише и користи. Украси се лијепе пур пјеном, објашњава Гојковић. Он очекује да ауто-маскембал постане традиционална манифестација.

Шарена колона аутомобила ићи ће од Игала до Каменара доњим путем, а назад магистралом. Окупљање учесника заказано је за 10, а полазака колоне за 11 сати, казао је за РТХН Иван Пеулић из ове НВО.

– На паркингу Института подијелићемо пригодне награде. Имамо неколико спонзора, али без подршке Општине Херцег Нови, која је и обезбиједила награде, не би могли ништа да организујемо. За сада је неких десетак екипа пријављено, тако да ћемо ми 13. марта бити на улици, ако вријеме послужи. Мало музике, феште, биће тромбоњери, али све у складу са мјерама. Потрудићемо се да организујемо то на најбољи могући начин – казао је он.

Чланови НВО Машкаре слободно вријеме посветили су детаљима везаним за Празник мимозе, па им феште у склопу програма недостају. Али, како кажу, надају се да ће слиједеће године ситуација бити много боља, како би од септембра почели планове за квалитетнији програм у оквиру којег ће се наћи Међународни карневал и трка карића, која је од првог издања освојила публику.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here