Побједа ватерполиста Црне Горе, наредни противник Шпанија

FOTO: Anna Feher

Ватерполисти Црне Горе су у мечу пуном преокрета и осцилација успјели да савладају Јапан 10:9 (3:1, 2:5, 3:2, 2:1) и остваре пласман у четвртфинале свјетског првенства у Будимпешти.

Како је казао селектор Владимир Гојковић меч је одлично отворен.

-Повели смо са 4:1, али смо Јапанцима дозволили да серијом од 4:0 преокрену резултат. Друга четвртина је била опомена која је стигла у право вријеме, рекао је Гојковић.

До краја меча водила се равноправна борба, да би у самој завршници наши репрезентативци повели 10:8, што се испоставило као недостижна предност. На голу наше репрезентације био је феноменални Дејан Лазовић који је зауставио 20 шутева Јапанаца.

-Отворили смо утакмицу као што смо жељели, али изгубили смо контролу у другој четвртини и још смо и добро прошли. Промашили смо велики број зицера. Ипак, на крају могу бити задовољан, јер велики број играча је играо први пут против Јапана. Како је утакмица одмицала, све боље смо разумјели њихов стил игре. Није било више тих опасности као у почетку. Најважније је да смо прошли међу осам најбољих, закључио је Гојковић.

Мирослав Перковић је био најефикаснији у нашем тиму са три гола, по два су постигли Богдан Ђурђић и Душан Матковић, а по један Василије Радовић, Марко Петковић и Константин Аверка.

Црна Гора: Лазовић (20 одбрана), Мршић, Вучуровић, Аверка 1, Чучковић, Попадић, Радовић 1, Ђурђић 2, Перковић 3, Банићевић, Матковић 2, Петковић 1, Тешановић.

Јапан: Танамура, Адачи 1, Ватанабе, Огихара, Маита, Сузуки 1, Дате 1, Таката 2, Араи 1, Инаба 1, Окава 1, Араки 1, Фукушима (10 одбрана).

Црну Гору сада чека меч четвртфинала са Шпанијом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here