Игралиште у парку Леополда Мандића добија нов изглед

Туристичка организација Херцег Нови, отпочела је кроз пројекат „Wonder” реконструкцију дјечијег игралишта у Парку Светог Леополда Мандића. Уговорена вриједност радова је 19 800 еура.

Уклањање дотрајалог мобилијара први је корак у процесу реконструкције дјечијег игралишта, које ће након радова постати још привлачније малишанима, прича за РТХН менаџер за комуникације у ТО Херцег Нови, Љубица Васиљевић.

Љубица Васиљевић, ТО Херцег Нови

– Укупна вриједност радова је 19.800 еура. Тренутно уклањамо старе справе, а у току је и нивелација терена. Након тога ћемо поставити заштитну плочу, за безбједнију игру, а послије тога и једну велику комбиновану справу, коју ће у исто вријеме моћи да користи седморо или осморо дјеце – информише она.

Комбинована справа је састављена од љуљашке, тобогана, клацкалице, зида и мреже за пењање.

– Техничку документацију урадила је Агенција за изградњу и развој града, уз сагласност Општине Херцег Нови. Планирано је да радови буду готови до 15. јула,  али отварање ћемо уприличити у септембру, јер желимо да угостимо чланове Европске уније, коју су нам све вријеме помагали, као и представнике Општине – наводи Васиљевић.

Након радова биће уприличено свечано отварање, а затим завршни догађај за најмлађе. Посљедња фаза пројекта „Wonder“, између осталог, обухвата и промотивне активности.

– Имамо ту наше банере и летке, стратегијске документе које морамо да завршимо, стварање контаката и „Wonder“ мреже. Кроз овај пројекат, а за кратак временски период, доживјели смо афирмацију Херцег Новог као дестинације погодне за малишане. Видјели смо који су потенцијали и могућности, направили смо акционе планове које ћемо засигурно користити у будућности, да би смо још више поспјешили напредак Херцег Новог – казала је она.

Пројекат „Wonder“ у ком учествује и херцегновска Туристичка организација одобрен је  2019. године у оквиру програма Адрион.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here