Репрезентација Црне Горе лако са Бразилом, остварен први циљ – пласман у осмину финала

Ватерполо репрезентација Црне Горе савладала је у Будимпешти, у трећем колу групе А, репрезентацију Бразила са 20:5 (4:0, 6:2, 7:0 и 3:3).

Овом побједом изабраници Владимира Гојковића су испунили први циљ, а то је пласман у осмину финала. На путу ка другом циљу пласману међу осам најбољих репрезентација свијета стоји Јапан, трећепласирана селекција групе Б.

Наши ватерполисти су у сусрету против Бразила оправдали улогу фаворита, прву четвртину добили су 4:0, до половине меча предност су увећали на осам голова, а до пред крај сусрета разлика је износила 17 голова (19:2) у корист нашег састава.

Најефикаснији у побједничкој селекцији били су Константин Аверка, Урош Вучуровић и Душан Матковић са по три, док су по гол мање постигли Марко Мршић, Мирослав Перковић, Богдан Ђурђић, Владо Попадић и Душан Банићевић. У листу стријелаца уписао се и Урош Чучковић.

– Можемо да будемо задовољни и резултатом и игром, јер је отварање меча било право, на начин на који смо жељели како не бисмо довели ништа у питање, рекао је након сусрета селектор Гојковић

– Неће бити нимало лако са Јапанцима. Више немамо право на грешку, рекао је Марко Мршић.

Меч осмине финала између Црне Горе и Јапана игра се у понедељак, а побједник тог дуела иде на селекцију Шпаније.

Поред Шпаније, директан пласман у четвртфинале осигурале су селекције Србије, Мађарске и Грчке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here