Побједа ватерполиста Црне Горе против Грузије

Ватерполо репрезентација Црне Горе, у другом колу А групе Свјетског првенства у Мађарској, побиједила је Грузију резултатом 10:9, по четвртинама 4:1, 0:3, 4:3, 2:2,

Ђурђић је био играч меча и са четири гола био најзаслужнији за побједу. По два пута у листу стријелаца су се уписали Василије Радовић и Душан Матковић, а по једном Урош Вучуровић и Марко Петковић.

Наша ватерполо репрезентација се током утакмице  мучила са зонском одбраном Грузије. На крају је пресудила  одбрана Лазовића, након које смо дошли до два важна бода и шансе да се након побједе у послиједњем колу против Бразила пласирамо  у осмину финала.

– Очекивали смо да неће бити лако. Можда је на старту ишло лакше него што смо мислили, али услиједили су велики промашаји. Ушли смо у нервозу и нисмо могли то да исконтролишемо. У суштини, имали смо солидних рјешења, али та завршница је недостајала. Морамо бити задовољни побједом, знамо да ће бити осцилација са овом младом екипом и окрећемо се наредном мечу без имало потцјењивања – рекао је након сусрета са Грузијом селектор Владимир Гојковић.

Наш тим ће за два дана играти против  Бразила.

У дугом сусрету А групе Мађарска је савладала Бразил, а резултат је био 20:6.

Фото: Anna Feher

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here