Појачан надзор на приморју током љетње сезоне

Координација активности током љетње туристичке сезоне и преузимање заједничких активности на приморју Управе полиције и Управе за инспекцијске послове биле су теме састанка челника ових ресора.

Како је саопштено из Управе за инспекцијске послове, в.д. директорицa Ана Вујошевић и помоћница директора у Сектору за заштиту животне средине, безбједност и здравља људи, социјалне и дјечје заштите др Вишња Орбан састале су се са директором Управе полиције Зораном Брђанином и в.д. помоћником директора Драганом Горовићем.

С обзиром на чињеницу да ће инспектори Управе за инспекцијске послове бити присутни у појачаној мјери током два мјесеца љетње сезоне у шест приморских општина и да ће имати координатора у свим приморским општинама, наглашен је значај интезивирања сарадње ове двије управе у циљу што ефикаснијег спровођења плана рада током сезоне.

Вујошевић је нагласила да ће током појачаног надзора фокус бити на сузбијању свих видова нелегалног пословања, било да се ради о сузбијању сиве економије, раду без одобрења, непријављеним радницима, свим облицима нелегалних продаја или другим дјелатностима које су у надлежности контроле Управе.

Припадници Управе полиције биће на располагању инспекторима, а биће одређене и контакт тачке у оквиру Пловне јединице, Сектора граничне полиције и Сектора полиције опште надлежности у циљу што брже комуникације са инспекторима и координације заједничких активности на терену, истакао је Брђанин. 

Он је додао да ће Пловна јединица Управе полиције сарађивати са туристичким инспекторима у приморским општинама у циљу успјешније контроле пружања услуге превоза пловним објектима, када буду спровођене контроле пловних објеката, које ће водити Пловна јединица.

Саговорници су исказали одлучност и спремност да планове за наступајућу туристичку сезону спроведу у дјело и заједно омогуће максимално поштовање законских норми током љетњих мјесеци, усмјеравајући све своје расположиве ресурсе, у циљу што успјешније реализације зацртаних планова имајући у виду да сви показатељи упућују да ће ово бити рекордна сезона.

Управа за инспекцијске послове захваљује Управи полиције на израженој спремности за наставак добре и професионалне сарадње и оперативном дјеловању у циљу што ефикаснијег инспекцијског надзора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here