ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ – ЗА САДА БЕЗ САНКЦИЈА

Грађани Херцег Новог протекле седмице нису у великој мјери кршили епидемиолошке мјере Министарства здравља и Института за јавно здравље, па није било казни, већ само усмених опомена. На територији нашег града протекле седмице припадници Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора су интензивно контролисали спровођења мјера.

Како је за РТХН казала самостална савјетница у Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора, Ратка Јанковић, Кол центру Општине Херцег Нови, упућено је 109 позива, од чега 62 Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора.

– Укупно је обављено преко 150 контрола. Како по питању обавезног придржавања физичке удаљености између лица која бораве на отвореним јавним мјестима, тако и контроле рада угоститељских објеката, чији је рад строго забрањен. Сви власници обеката су упозорени на обавезу поштовања мјера, као и на санкције у случају њиховог непоштовања – информише Јанковић.

Протекле седмице нису констатоване неправилности на подручју наше општине, ситуација је таква да ће контроле у будућем периоду бити интезивније.

 – Апелујем на све суграђане да носе заштитне маске, да одржавају дистанцу у затвореним објектима, и да поштују мјере како би се избјегла употеба репресивних мјера, односно санкција у виду издавања прекршајних налога, с обзиром да стање на терену показује да су власници свих објеката испоштовали оно што је предвиђено наредбама Министарства здравља – казала је Јанковић.

Тракама обавјештења затворени су паркови као и игралишта и теретане на отвореном на подручју Општине Херцег Нови, како не би било окупљања од стране грађана.

Комунални инспектори, такође, констатним присуством на терену опомињу наше грађане на поштовање мјера, а све у циљу очувања њиховог здравља.

– С обзиром на тренутну епидемиолочку ситуацију, Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора контроле спроводи заједно са припадницима Управе полиције Центра безбједности Херцег Нови, пружајући им асистенцију у обављању њихових активности, па су самим тим у овом случају казне много веће, односно непоштовање наредби Министарства здравља подлијежу кривичној одговорности – закључује Јанковић.

Новчане казне из домена Комуналне инспекције крећу се од 100 еура за физичко лице, 2000 еура за правно лице и 500 еура за одговорно лице у правном лицу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here