Одлична предсезона, добре најаве и за сезону

Овогодишња туристичка сезона ће, према најавама, бити као рекордна 2019. година. Одличан тренд, започет у априлу, још траје, а највећи број гостију који тренутно бораве у граду су из Западне Европе.

Милена Милић-Каза дел Маре (Casa del Mare)

Туристички посленици из Херцег Новог задовољни су предсезоном, а охрабрују и најаве и број резервација за шпиц сезоне. У хотелу Kаза дел маре (Casa del Mare), Милене Милић, за празнике су имали одличну попуњеност , а послужило је и вријеме па су гости уз хотелске садржaје уживали у обиласцима Црне Горе:

-Гости су углавном били из региона, Њемачке, Француске и Велике Британије. Са ових тржишта имамо и најаве за предстојећу сезону. Резервације пристижу у добром броју и већ смо на нивоу најава које су биле прије короне периода.

Владо Поповић-Царине

И у хотелима Царине задовољни су предсезоном. Владимир Поповић истиче да је овај период бољи него претходних година.
-Гости су нам из Њемачке, Аустрије, Француске, Уједињено Краљевство. Продаја за сезону је почела прошлог мјесеца. И овај и наредни мјесец су најважнији и очекивања су да сезона буде на нивоу прошле године. Прошле године било је украјинско тржиште, које ће ове године изостати, али има најава са других источних тржишта уз регион и покушаћемо да на тај начин компезујемо недостатак украјинског тржишта.

Андреј Поповић-Градска кафана

Посла имају више и угоститељи. Менаџер Градске кафане Андреј Поповић истиче да је попуњеност током празника била на задовољавајућем нивоу и надамо се да ће тако остати и у наредном периоду.

-Најчешћи гости су из Велике Британије и то нас радије, јер гости са тог тржишта нису традиционални. Имамо гости и из региона, Русије и Украјине.

Мира Барбарез-Локанда

У граду је очигледно да је већи број туриста и домаћих и страних. И у угоститељском објекту Локанда задовољни су посјетом:

-Надамо се да ће оваква посјета бити и у наредном периоду. Највећи посао очекују са почетком фестивала у Новом, казала је Мира Барбарез.

Вуксан Стаменковић, власник локала Паб Гот (Pub Got) каже да је примјетно већи број иностраних туриста.

Вуксан Стаменковић- Паб Гот (Pub Got)

-То су гости из Енглеске, Француске, Њемачке, Норвешке. Задовољни смо њиховом посјетом а надам се и да су они нашом услугом, казао је Стаменковић.

Према подацима градске туристичке организације у Херцег Новом тренутно борави 6.200 гостију, од којих је 80 одсто странаца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here