„АЈКУЛЕ“ ДОЧЕКАНЕ НА ПОДГОРИЧКОМ АЕРОДРОМУ

Ватерполо репрезентацију Црне Горе, која се јуче пласирала на Олимпијске игре у Токију дочекали су вечерас на подгоричком аеродрому директор Управе за спорт Василије Лалошевић, предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић, савјетник у Министарству просвјете, културе, науке и спорта Данило Алагић.

Селектор Владимир Гојковић рекао је да јавност не може схватити колики је успјех да једна репрезентација четврти пут заредом иде на Олимпијске игре.

-То нису могле ни велике земље поновити са бољим инфраструктурама. Поносан сам на своју екипу. Урађена је једна велика смјена и ово је један нестваран успјех. Морамо радити да у будућности буде боље, да имамо нормалне услове за рад – казао је Гојковић.

Према његовим ријечима, турнир ће послужити као мотив подмлађеној репрезентацији да уђу у још бољи рад.

-Да пробамо да у Токију будемо конкурентни и донесемо медаљу – поручио је Гојковић.

Капитен ватерполо репрезентације Драшко Бргуљан казао је да је Црна Гора играла са подмлађеном екипом која је дала све од себе.

-Пријатно су ме изненадили млади играчи. Они су изузетни момци, ово је било прво веће такмичење за њих, велики стрес, али су стварно показали хладну главу посебно у кризним моментима мечева – истакао је Бргуљан.

Бргуљан је рекао да је можда добро што се Црна Гора нашла у тежој групи.

-Ове екипе добро познајемо. Можда је добро да се намучимо и прођемо, па да се домогнемо до много жељеног полуфинала. Биће доста прилике да се припремимо. Прва утакмица са Аустралијом биће много незгодна, сваке године су све бољи и бољи. Надам се да ћемо кренути побједом, ако тако кренемо онда смо врло близу проласка у другу фазу такмичења – рекао је Бргуљан.

Ватерполо репрезентација Црне Горе на Олимпијским играма у Токију играће у групи Б са Србијом, Хрватском, Шпанијом, Аустралијом и Казахстаном.

Алекса Укропина је казао да су одиграли одличан турнир.

-Сваку утакмицу смо побиједили али најважнија је била са Хрватима са којом смо изборили пласман. Мислим да је ово све заслужено и да са оваквим приступом само требамо да наставимо и успјеси ће долазити. Доста је промијењен састав у односу на Будимпешту, али како изгледа доста је велика конкуренција у ватерполо селекцији Црне Горе. Срећом имамо велику ротацију и сви играчи су успјели да попуне и најбоље могуће искористе тај простор-казао је Укропина.

Како је рекао на Олимпијаду иду најбољи те да није битно каква је група већ да се прође и да се Црна Гора нађе у прве четири екипе.

-Послије може свака екипа да добије сваку, свима је битна медаља, поготово злато. Сви ће ићи на то и ми томе тежимо. Биће изузетно тешко али ништа није немогуће-рекао је Укропина.

Ватерполиста Мирослав Перковић казао је да је иза младих играча најстреснији и психички најтежи турнир.

-Улог је огроман, али се све исплатило, испало је најбоље. Дата нам је огромна шанса да се покажемо и докажемо. Старији играчи су нас примили како нико од нас није очекивао, а са њима се понашамо као са својим друговима. Одлична је атмосфера у тиму – рекао је Перковић.

Извор: Медиа биро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here