САНАЦИЈА ПУТЕВА И АДАПТАЦИЈА ДВА ПАРОХИЈСКА ДОМА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРИОРИТЕТИ НА УБЛИМА

Асфалтирање дионице локалног пута од куће Вуковића до уласка у привремено одлагалиште Тисове греде на Ублима биће завршено у наредном периоду, договорено је приликом посјете представника Општине Херцег Нови овој Мјесној заједници.

Како је саопштено из локалне управе, током обиласка договорена је и адаптација два парохијска дома, код цркава Светог Ђорђа и Свете Госпође.

Представници локалне управе су истакли да један од приоритета рада остаје уређење путне инфраструктуре у свим дијеловима општине. С тим у вези, закључено је да ће Агенција за изградњу и развој приступити изради премјера и предрачуна радова за санацију ударних рупа од села Жлијеби до Азила, као и за проширење пута од Азила до Карауле.

Истакнуто је да је згради школе, тачније подручном одјељењу Основне школе „Милан Вуковић“, неопходна санација, те да ће у наредном периоду бити размотрена могућност њене ревитализације и стављања у функцију туристичке понуде мјеста.

Са мјештанима су разговарали потпредсједник Општине, Мирко Мустур, секретари за комуналне дјелатности и локалну самоуправу, Василије Сеферовић и Жељко Бајчета, директор предузећа „Чистоћа“, Милован Бендераћ, а у име Агенције за изградњу и развој директор Александар Ковачевић и инжењер Милан Стаменовић.

Потпредсједник Мустур и секретар Сеферовић су овом приликом посјетили и Азил на Диздарици, како би сагледали тренутно стање и могућности за побољшање услова у склоништу за напуштене и изгубљене псе.

Обилазак МЗ Убли уприличен је како би представници Општине сагледали актуелне потребе и захтјеве грађана тог дијела херцегновске општине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here