ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

zima 2022 servisne informacije

Претежно сунчано. На сјеверу ујутру магла или повећана ниска облачност. Вјетар мјестимично умјерен до јак, сјеверних смјерова. Јутарња температура ваздуха од -16 до 3, највиша дневна од -5 до 12 степени.

 ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Због  трке карића „Каротрц“ 53. Празника мимозе, у недељу  (13. марта) ће  бити привремено измијењен режим саобраћaja кроз центар  града, обавјештавају из Секретаријата за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови.

У Његошевој , улици Партизански пут и  Саве Kовачевића, на потезу од раскрснице са улицом Мића Вавића (зграда „Новљанка“) до хотела „Плажа“ саобраћај ће бити забрањен за сва возила  у  периоду од 09.30 до 16 часова.

Такође, ће сутра, у  Улици Партизански пут, на потезу од пицерије „Тач“ до кафе бара „Цитадела“, саобраћај  бити забрањен за сва возила  од 08.30 до 16 часова.

Возачи из Црне Горе и региона ће покушати да за што краће вријеме на својим карићима пређу стазу дугу 700 метара од некадашњег хотела „Рудник“ до градске луке. 

 Циљ је на Шкверу, гдје ће бити уприличени гозба за такмичаре и дођела награда, уз музички дио програма у којем ће наступити новски састав „Low Woltage“.

СТРУЈА                                                                                                              

Из ЦЕДИС-а за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

ДОМ ЗДРАВЉА

Ковид амбуланта ради на Топлој од 10 до 14 часова, суботом и недјељом.  

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Из Тивта  данас само два  лета, и то ка Београду  у 12:15 и 16 часова и 40 минута. Са Подгоричког аеродрома реализован је први лет ка Бечу, планирана су три лета ка  Београду у 9:05, 16:15 и 18:15 , за Лондон у 21:25 и Загреб 21:30, док су отказана два лета за Истанбул.    

АМСЦГ

 На могућу поледицу упозоравају у сјеверним предјелима  а у осталом дијелу земље саобраћа се несметано. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравају на  ситније одроне. Возачима савјетују да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

 Подсјећају да  до 01.04.2022 године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

За вријеме снијежних падавина забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Према граничном прелазу Kула пролазе путничка возила а за остале категорије возила саобраћај је обустављен.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу  – на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here