ВАТЕРПОЛО: МАЂАРИ БЕЗ ГРЕШКЕ


Двобој за прво мјесто у А групи у другом колу Свјетске лиге у Котору вечерас је завршен другом побједом Мађарске са пет голова разлике 16:11 (3:3 7:2, 4:4, 2:2). Први сусрет у Ђеру 18. јануара припао је такође европском прваку (14:9) који је на овај начин потврдио прву позицију пред наставак квалификација у Свјетској лиги.
Изабраници Владимира Гојковића добро су почели утакмицу. Водили су 2:0 и 3:1, и имали прилику да стекну значајну предност у првој четвртини, али је неколико грешака, било довољно да Мађарска стигне до 3:3. Мрежу Мађара у првом дијелу су погађали Попадић, Матковић и Петковић. Матковић је промашио петерац, а Педо, Ердељи и Вадович су успјели да савладају Дејана Лазовића.
У другој четвртини прави потоп домаћих. Гости су играли феноменално и у нападу и у одбрани. И ова четвртина је потврдила да побједе домаћих неће бити јер Лазовић је примио седам, а његове колеге постигле два поготка и на полувремену резултат је био 10:5 за Мађарску.
У наставку, Петковић и саиграчи су настојали да стигну до егала, и уведу меч у неизвјесну завршницу, али су Мађари чували стечену предност и уочи последње четвртине имали предност 14:9. Нерјешен резултат био је у последњиј четвртини и Мађари су заслужено славили у Котору.
Стријелци за Црну Гору су: Саво Ћетковић и Владо Попадић по два, Душан Матковић, Марко Петковић, Марко Мршић, Богдан Ђурђић, Мирослав Перковић и Алекса Укропина по један.
Стријелци за Мађарску, су: Кристијан Манхерц, Ерик Чачковски, Балаш Ердељи и Акош Конарик по два, Виктор Вадович, Тони Немет, Вендел Вигвари, Силард Јаншик, Адам Нађ по један.


Пласман:

Група А: Мађарска шест Црна Гора без бодова, Румунија је одустала од такмичења.
Група Б: Шпанија три, Француска три, Њемачка је без бодова.
Група Ц: Србија шест, Италија три, Словачка је без бодова.
Група Д: Хрватска три, Грчка је без бодова, Русије је искључења из такмичења.

По двије селекције ће изборити пласман на завршни турнир. Побједници четвртфиналних дуела ће изборити пласман на финални турнир Свјетске лиге, а подсећања ради, прво мјесто у овом такмичењу, брани селекција Црне Горе.
Група у којој се налазе Црна Гора и Мађарска, укршта са групом у којој су Шпанија, Француска и Њемачка. Група у којој су Србија, Италија и Словачка, укршта са групом у којој су Хрватска и Грчка.

ФОТО: ВАТЕРПОЛО САВЕЗ ЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here